Efteling Do als Assepoester

Assepoester in première

Efteling Do als Assepoester

De musical Assepoester in het Efteling Theater blijkt aan te slaan bij het publiek. Voor Assepoester werden tot nu toe al 55.000 kaartjes gereserveerd. 

Bij de première zei directievoorzitter Ronald van der Zijl dat deze vijfde musicalproductie de bestverkopende is tot nu toe en ‘beter loopt dan Ooit’. Het premièrepubliek, waaronder diverse Bekende Nederlanders en Vlamingen, begreep de hint richting het failliete collegapark in Drunen en kon smakelijk om de grap lachen.

Hoofdrolspeler Do

Bij de première van Assepoester bleek dat hoofdrolspeelster Do de hooggespannen verwachtingen wist waar te maken. De Brabantse zangeres paste wonderwel in de rol van Assepoester en maakte indruk met haar kenmerkende stemgeluid. Ook haar acteerprestaties konden de toets der kritiek doorstaan. Volgens ingewijden is er tijdens de repetities en ook nog bij de try-outs door regisseur John Yost flink aan haar performance geschaafd, met deze glanzende première tot gevolg. Indruk maakte ook relatieve nieuwkomer Jaap Strijker als prins Christiaan. Strijker speelde afgelopen parkseizoen de rol van tovenaarsleerling Kwark in de parkshow TiTaTovenaar, maar maakte met succes de stap naar een avondvullende musicalproductie. Oude rotten in het vak Loeki Knol en Koen Crucke – als goede fee en koning Maximiliaan – vielen ook in positieve zin op in de verder sterke cast.

{googleads right}Charmant

Regisseur John Yost is gelukkig met Do als hoofdrolspeelster. “Ze is heel charmant en staat open voor alles. Ze benadert haar rol heel blanco, gemotiveerd en zonder faalangst. En ze heeft een prachtige stem. Van begin af aan was er een chemie tussen Do en haar tegenspeler Jaap Strijker. Toen zij samen gingen zingen, was dat haast van nature relaxed en vertrouwd. Mooi om te zien was ook dat Jaap, ondanks zijn jongere leeftijd, Do opstuwde en dingen in haar naar boven bracht die ze nog niet kende”, aldus Yost.

‘Rijke musical’  

Meest indrukwekkend aan de hele voorstelling waren het decor, de kleding en de special effects. Het moest een ‘rijke musical’ worden, zei producent Albert Verlinde vooraf, en visueel rijk is de voorstelling zeker. De decors zijn uitermate Efteling-achtig, sommige speciale effecten – zoals de metamorfose van de pompoen in een koets – adembenemend inventief en de kleding is detailrijk en stijlvol. Met deze nieuwe musical hebben V&V Entertainment en de Efteling hun voorgaande producties ruimschoots overtroffen. Assepoester is een aanrader!

Efteling Hoofdrolspelers van Assepoester
V.l.n.r. Hoofdrolspelers Koen Crucke, Jaap Strijker, Do en Loeki Knol

2007 (c) Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen