Bellewaerde

Belgische parken in de plus

Bellewaerde

De Belgische parken die hun bezoekcijfers hebben bekendgemaakt kunnen tevreden zijn over het afgelopen seizoen. Zowel Plopsa, Walibi als Bellewaerdetrokken meer dagtoeristen.

De drie Plopsaparken trokken samen ruim 1,4 miljoen bezoekers en braken daarmee hun eigen records. Vorig jaar bezochten 1,2 miljoen mensen de parken in De Panne, Coo en Hasselt. Negentien procent (bijna 260.000 bezoekers) kwam uit Nederland. Plopsaland De Panne ontving het afgelopen seizoen de meeste gasten: 850.000 (+13 procent), van wie 140.000 uit Nederland. Plopsa Indoor Hasselt ontving 280.000 bezoekers (+10 procent) en Plopsa Coo zit flink in de lift: 330.000 bezoekers, een stijging van 46 procent.

{googleads right}Vaag

De twee Belgische parken van de Franse keten Compagnie des Alpes – Walibi en Bellewaerde – blijven vaag over hun exacte bezoekersaantallen in het seizoen 2007. Beide parken geven aan meer bezoekers te hebben gehad: Walibi en het aangrenzende waterpark Aqualibi plusten 11 procent, Bellewaerde noteerde 2 procent meer bezoekers en omzet.

Succes

Zowel Walibi als Bellewaerde zeggen hun succes voornamelijk te danken te hebben aan de sterke start in april en de succesvolle Halloween-periode.

(c) 2007

 

Meest bezochte parkprofielen