Disneyland Small World

Dikkerds lopen vast in Small World

Disneyland Small World

It’s a small, small world gaat niet op voor steeds meer mensen die in de bootjes van de populaire Disney-attractie stappen. In Disneyland in Anaheim lopen de laatste jaren vaker vaartuigen vast omdat ze bevolkt worden door te dikke Amerikanen.

Bij het ontwerp van It’s a small world – begin jaren zestig voor de Wereldtentoonstelling in New York; de attractie verhuisde later naar Californië – ging men er van uit dat een man gemiddeld 79 kilo zou wegen en een vrouw ongeveer 61 kilo. De bootjes en de vaargeul werden op die cijfers afgestemd. Inmiddels zijn in ruim veertig jaar Amerikanen gemiddeld 12,5 kilo zwaarder geworden. Niet minder dan 65 procent van de mensen in de VS kampt met overgewicht. De cast members van Disneyland probeerden al discreet rekening te houden met overmatig dikke mensen bijvoorbeeld door de stoeltjes naast de dikkerds vrij te houden. Toch liepen steeds vaker bootjes vast door overbelading. Bezoekers werden vervolgens geëvacueerd en moesten de attractie te voet verlaten.

{googleads right}Diepere vaargeul

Disneyland heeft nu besloten het ritsysteem van It’s a small world aan te passen. De vaargeul wordt dieper, de boten lichter en breder waardoor het drijfvermogen wordt vergroot. Om die aanpassingen te kunnen verwezenlijken gaat de attractie voor tien maanden dicht. De bootjes in gelijksoortige attracties in de Disneyparken in Florida, Parijs en Tokio hoeven niet aangepast te worden. Deze versies zijn van een latere datum en hebben al grotere boten en een diepere vaargeul.

Aanpassingen

Naar verwachting zullen in de toekomst ook andere vervoerssystemen moeten worden aangepast aan het toegenomen gewicht van de gasten. Ook attracties als Pinocchio’s Daring Journey, Alice in Wonderland en Pirates of the Caribbean zullen niet ontkomen aan werkzaamheden aan de baan.

 

2007 (c)

 

 

Meest bezochte parkprofielen