DLP Modeshow tbv Unicef

Disney-veiling voor Unicef

DLP Modeshow tbv Unicef

De veiling van de prinsessenjurken die ter gelegenheid van de derde lustrumviering van Disneyland Paris werd georganiseerd heeft 15.000 euro opgebracht.

De jurken zijn ontworpen door 25 Europese topontwerpers, waaronder de Franse mode-iconen Azzedine Alaïa, Baccarat, Chantal Thomass, Corinne Cobson, Eymeric François, Fifi Chachnil, Franck Sorbier, Impasse de la Défense, Jacques Garcia, Léonard en Nathalie Garçon. Ook Spanje, Italië en Groot-Brittannië waren vertegenwoordigd in het project dankzij de ontwerpers Vivienne Westwood, Luella Bartley, Agatha Ruiz de la Prada, Amaya Arzuaga en Lorenzo Caprile.

{googleads right}Trendy jurk

Voor Nederland ontwierp Amsterdammer Percy Irausquin een sprookjesachtige doch trendy jurk voor Disney-prinses Belle uit de klassieker Beauty and the Beast. Irausquin (38) staat bekend als dé couturier van de sterren en reageerde direct enthousiast toen hij gevraagd werd deel te nemen aan het project: “Ik ben altijd een fan geweest van de sprookjesfiguren uit de Disney-tekenfilms. Vooral de prinsessen uit deze sprookjes zijn vaak een bron van inspiratie geweest voor mijn collecties. Het is like a dream come true dat ik voor Belle een jurk mocht ontwerpen.” De Belg Nicky Vankets ontwierp een weelderige robe voor Assepoester.

Veilinghuis

De opbrengst van de veiling, die werd gehouden bij het befaamde veilinghuis Christie’s in Parijs, gaat naar Unicef. Het bedrag wordt besteed aan de vijf Unicef-hoofdprojecten: Onderwijs voor meisjes, zorg voor de allerkleinsten, vaccinatie, bescherming tegen geweld en de strijd tegen hiv en aids.

DLP Jurk Percy voor Belle
De Belle-jurk van modeontwerper
Percy Irausquin

Naar de parkplanner van Disneyland Paris

2007 (c) Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen