Efteling Piraña

Efteling overweegt natuureducatie

Efteling Piraña

De Efteling overweegt om bezoekers – en met name kinderen – op een attractieve manier in aanraking te laten komen met thema’s over de natuur.

Dat zegt manager milieu Dré Castelein van het park naar aanleiding van de lof die de provincie Noord-Brabant en waterschap Brabantse Delta geven over het waterzuiveringsproject van de Efteling.

Besparing 

Tien jaar geleden begon de Efteling met het nogmaals filteren van al gezuiverd rioolwater, dat afkomstig is van gebruikers uit Kaatsheuvel. Door de tweede zuivering, die geschiedt op rietvelden aangrenzend aan het Golfpark van de Efteling, kan het park het water gebruiken voor de besproeiing van gazons en perken, en ook in attracties als Piraña en De Vliegende Hollander. In totaal wordt op deze wijze vierhonderdduizend kubieke meter (vierhonderd miljoen liter) grondwater per jaar bespaard.

{googleads right}Duurzaam omgaan met water

“In Nederland is er geen andere instelling die rioolwater zo goed zuivert dat het op die manier opnieuw gebruikt kan worden”, aldus woordvoerder Jack Jonk van waterschap Brabantse Delta in het Brabants Dagblad. “Het is een knappe besparing van heel veel kostbaar grondwater.” Ook de provincie is lovend over het waterzuiveringsproject en noemt het hét voorbeeld van duurzaam omgaan met water.

Mijlpaal

Efteling vindt het zelf zuiveren van rioolwater ‘een mijlpaal’ in alles wat het park voor de natuur doet. Volgens Castelein onderzoekt het park de mogelijkheden om (jonge) bezoekers door educatieve attracties wat bij te brengen over de natuur. Daar heeft het park alle mogelijkheden voor, onder meer door de vele dieren die in de Efteling leven. “Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is het groen een van de pijlers onder het succes van de Efteling. We koesteren ons groen en de bezoekers ook, blijkt uit marktonderzoek. Daarin past het de kinderen wat te leren over de natuur”, zegt Castelein in het Brabants Dagblad.


2007 (c)

Meest bezochte parkprofielen