Efteling Anton Pieck met Doornroosje

Efteling ‘plaats van herinnering’

Efteling Anton Pieck met Doornroosje

De Efteling heeft een plaatsje gekregen op de website Plaats van herinnering van de VPRO. 

Op de website staan tientallen plekken in Nederland waar in de twintigste eeuw geschiedenis werd geschreven. De Efteling is toegevoegd omdat het deze week twintig jaar geleden is dat Anton Pieck overleed (24 november 1987). Pieck was de allereerste ontwerper van het Sprookjesbos en als grondlegger verantwoordelijk voor de intieme, romantische sfeer in het beroemdste stukje Efteling. Nog steeds staat de kenmerkende Pieck stijl centraal in het Kaatsheuvelse park. De eigen kleuren van Anton Pieck – Pieck-rood, Pieck-blauw en Pieck-groen – worden nog immer in het park gebruikt.

{googleads right}Eigen herinneringen

Op de website Plaats van herinnering kunnen bezoekers naar plekken als het Daf-museum in Eindhoven, het Binnenhof in Den Haag en het Hilton-hotel in Amsterdam waar Beatle John Lennon en Yoko hun Bed in for peace hielden. Bij alle historische plekken op de site staan audio- en videofragmenten, ook bij de Efteling. Gasten kunnen op de website hun eigen herinneringen opschrijven.

(c) 2007

Meest bezochte parkprofielen