Europa Park Luchtfoto

Europa-Park stevig op derde plaats

Europa Park Luchtfoto

Met ruim 3,6 miljoen bezoekers heeft Europa-Park het seizoen 2007 succesvol afgesloten.

Het Duitse park trok honderdduizend gasten meer dan vorig jaar en verstevigde daardoor haar derde plek op de ranglijst van meest bezochte attractieparken op het Europese vasteland. Disneyland Resort Paris heeft de koppositie stevig in handen en Tivoli (Denemarken) staat op de tweede plaats. Gardaland (Italië) en Efteling volgen op de vierde en vijfde plek.

{googleads right}Internationaler publiek

De bezoekersstroom naar Europa-Park wordt steeds internationaler: naast Duitsers bezochten Fransen, Zwitsers, Oostenrijkers, Italianen, Nederlanders, Belgen en toeristen uit Engeland en de Scandinavische landen het park. Op een dag in augustus waren er zelfs meer dan veertigduizend bezoekers in het park; een record sinds het attractiepark 32 jaar geleden haar poorten voor het eerst opende. Tot nu toe bezochten in totaal ruim 73 miljoen mensen Europa-Park.

Particulier bezit

Het park is in particulier bezit, van de familie Mack. Sinds de opening investeerde Mack vijfhonderd miljoen euro in het resort. In de zomer van 2007 opende het vierde themahotel: het in de stijl van een Portugees klooster gebouwde Santa Isabel. In het park zelf ging Abenteuer Atlantis open, een interactieve darkride ontworpen door de Nederlander Michel den Dulk.

85 hectare

Recentelijk kocht Europa-Park vijftien hectare grond bij voor toekomstige uitbreidingen. De totale oppervlakte van het resort komt daarmee op 85 hectare. De familie Mack wil de komende twee jaar opnieuw 25 miljoen investeren in het Europa Park.

(c) 2007 – Foto: Parkplanet 

Meest bezochte parkprofielen