Logo Land van Sint

Geen Sint in Land van Ooit

Logo Land van Sint

Vorig jaar werd in het Land van Ooit voor het eerst Het Land van Sint georganiseerd, maar Sinterklaas slaat nu het Drunense attractiepark over. 

Medeorganisator marketingbureau Link wijkt uit naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Reden voor de verplaatsing zou zijn dat de activiteit vorig jaar niet winstgevend was. Dit jaar zouden bovendien sponsors voor Het Land van Sint niet aan willen haken vanwege de faillissementsperikelen van Ooit in het Belgische Tongeren, zo laat een woordvoerder van Link weten.

{googleads left}Directeur Mascha van Till van het Land van Ooit denkt over een kort geding omdat er een contract voor in totaal vijf jaar zou zijn tussen marketingbureau Link en haar park over het organiseren van Het Land van Sint in Drunen. Bovendien zegt Van Till dat het Drunense park en Ooit Tongeren niets met elkaar te maken hebben en volledig onafhankelijk van elkaar opereren. Link-woordvoerder Tom Kwant in het Brabants Dagblad: “Er is de laatste tijd veel negatieve publiciteit geweest over Ooit Tongeren. Dat is dan wel in België, maar zoiets heeft ook een negatieve uitstraling op Drunen. Sommige sponsoren waren daarom huiverig hun naam aan Het Land van Ooit te verbinden”. Van Till wil Het Land van Sint in Rhenen tegenhouden. Wil Link het kinderfeest toch in het dierenpark houden, dan moet het bureau Het Land van Ooit in Drunen maar uitkopen, stelt Van Till in het BD voor.

Inmiddels wordt op kinderzender Nickelodeon volop reclame gemaakt voor Het Land van Sint in Ouwehands Dierenpark. Vermeld wordt dat kinderen een kijkje kunnen nemen in de pepernotenfabriek, een pietentraining kunnen volgen en mee kunnen dansen op de pietenparty. Het Land van Sint is tot en met 2 december elk weekend in Rhenen te bezoeken.

© 2007 

Meest bezochte parkprofielen