Walibi World Zweefmolen

Hangjongeren in Walibi

Walibi World Zweefmolen

Net als afgelopen seizoen is Walibi World in Biddinghuizen ook komend jaar weer de plek waar het slotevenement van de landelijk wedstrijd Hang Around wordt gehouden.

Hang Around is een landelijke actie voor hangjongeren van tien tot twintig jaar. De groepen hangjongeren krijgen de kans zich van hun goede kant te laten zien. Tien groepen jongeren werken aan bijzondere acties die de band met hun buurt of wijk moeten verbeteren of herstellen. Om die actie uit te kunnen voeren krijgt elke groep duizend euro. De groep die het beste uit de bus komt, verdient de titel Hangplek van Nederland 2008. Dit jaar maakten bijvoorbeeld skaters uit Urk een film om buurtbewoners op humoristische wijze een positief beeld van skaters te geven en interviewde de ‘jongerenpolitie’ in Almere volwassenen met als doel dat jongeren en volwassenen elkaar beter zouden gaan begrijpen. De afgelopen twee jaar deden meer dan vierhonderd jongeren uit twintig verschillende gemeenten mee aan de Hang Around-wedstrijd.

{googleads right}Hang Around Awards

Het slotevenement van Hang Around wordt in juni in Walibi World – nu: Walibi Holland – gehouden. Die dag reikt een deskundige jury de Hang Around Awards 2008 uit.


2007 (c)

 

Meest bezochte parkprofielen