King Kong

King Kong vestigt zich in België

King Kong

Gorilla King Kong komt naar Bobbejaanland. Het park in Lichtaart krijgt in 2008 een nieuwe attractie die gethematiseerd is rond de reuzenaap.

Bezoekers – per rit kunnen er 24 mee – stappen in een gondel die door King Kong wordt opgetild en door elkaar geschud. Uiteindelijk kijken de gasten recht in het gezicht van de beroemde filmaap. Geluids- en misteffecten dragen bij aan het spannende karakter van de rit. De King Kong-attractie wordt vervaardigd door de Duitse fabrikant Huss, terwijl de eveneens Duitse decorbouwer Heimo voor de pop zorgt. Bobbejaanland heeft het alleenrecht voor deze attractie voor 2008 bedongen. Per uur kan de nieuwe aanwinst vijfhonderd bezoekers aan.

{googleads right}Splash battle

Het Belgische park krijgt komend seizoen nog een nieuwe trekker: een gethematiseerde Splash Battle, waarbij bezoekers gezeten in bootjes elkaar tijdens de rit nat kunnen spuiten. Vanaf de wal kunnen toeschouwers de schippers op hun beurt weer nat spuiten. Bobbejaanland is niet het eerste pretpark met zo’n natte boottocht; gethematiseerde Splash Battle-attracties staan ook al in Walibi Holland en Movie Park Germany.


2007 (c) Art: Huss
 

Meest bezochte parkprofielen