Land van Ooit Drunen

Land van Ooit failliet

Land van Ooit Drunen

Het Land van Ooit in Drunen is failliet. Exploitatiemaatschappij DuCate BV schreef afgelopen seizoen rode cijfers, zo maakte directeur Mascha van Till op 21 november 2007 bekend.

Het negatieve financiële resultaat was vooral het gevolg van eenmalige opstartkosten. Volgens de directeur hebben zich al twee grote investeerders uit de recreatiebranche gemeld als serieuze overnamekandidaten.

Negatieve publiciteit

Het afgelopen seizoen werd gekenmerkt door een lager bezoekersaantal dan begroot, zegt Van Till. Enerzijds als gevolg van het slechte weer, maar meer nog door de aanhoudende negatieve publiciteit met betrekking tot Ooit Tongeren in België. Ten onrechte, vindt de directeur, aangezien Het Land van Ooit in Drunen zakelijke noch juridische banden met Ooit Tongeren heeft.

Wat ging er mis met het Land van Ooit?

{googleads right}Onvoldoende reserves

Als gevolg van het lager bezoekersaantal, zowel voor dagrecreatie als de teruglopende zakelijke markt, werd onvoldoende reserve gekweekt om de aanstaande winterperiode tot aan opening op 26 april 2008 te overbruggen. Ondanks het harde werken van medewerkers en een behoudende doch positieve begroting voor 2008 zegt Van Till er samen met haar team niet in geslaagd te zijn het tij te keren en heeft zij moeten besluiten het faillissement aan te vragen van DuCate BV.

Ontslag

Het faillissement betekent het ontslag voor zestien vaste werknemers en ongeveer 250 seizoensmedewerkers. Het is het tweede faillissement voor Het Land van Ooit in enkele jaren: ook in 2006 ging het park al over de kop. Er werd toen een doorstart gemaakt.

Wat ging er mis met het Land van Ooit?
Kijken en kopen: alles in de Ooit-verkoop
Efteling overwoog mediapark in Land van Ooit
Definitief afscheid roze kasteel

21-11-2007 ©

Meest bezochte parkprofielen