Legoland California Miniland Las Vegas

Met jeeps door Lego-Egypte

Legoland California Miniland Las Vegas

Legoland in Carlsbad krijgt een darkride: Lost Kingdom Adventure. De rit vertoont gelijkenissen met Indiana Jones in Disneyland Anaheim en komt te staan in een nieuw themagebied, Land of Adventure.

Gasten maken een tochtje in jeeps door een Egyptische tempelruïne en kunnen onderweg met laserpistolen schieten op allerlei doelen. Hun missie is om de gestolen schatten terug te verdienen. Naast de darkride krijgt Land of Adventure nog drie kinderattracties, waaronder De wraak van de farao, waarbij kinderen zachte balletjes op elkaar kunnen afschieten. Blikvanger in het nieuwe themagebied wordt een ruim vijf meter hoge farao, gebouwd van 250.000 Legosteentjes. De investering voor het nieuwe land bedraagt twintig miljoen Amerikaanse dollar.

{googleads right}Nieuwe attracties

Merlin Entertainment, sinds 2005 eigenaar van de vier Legoparken wereldwijd, is voornemens de komende jaren flink te investeren in Legoland California. Het Britse bedrijf heeft aangekondigd elk jaar vier of vijf nieuwe attracties aan het bestaande aanbod toe te voegen. Vorig jaar openden de attracties Pirate Shores en Miniland Las Vegas in het park.

Sea Life

Naast het attractiepark bouwt Merlin de eerste vestiging in de Verenigde Staten van zeedierenthemapark Sea Life. Legoland en Sea Life gaan samenwerken met twee grote hotels in de nabijheid, die de parken als een tweedaagse bestemming gaan aanbieden. In de toekomst zal het Legoland een eigen themahotel krijgen. Het kapitaalkrachtige Merlin gaat tussen 2008 en 2013 in totaal vijfhonderd miljoen dollar in Legoland California investeren.


2007 (c)

 

Meest bezochte parkprofielen