Duinrell Geplande achtbaan

Nog geen toestemming uitbreiding Duinrell

Duinrell Geplande achtbaan

Er is nog steeds geen groen licht voor de loopingachtbaan Rick’s Delight die Duinrell wil bouwen.

Het attractiepark in Wassenaar zegt de spectaculaire attractie nodig te hebben om de race met andere parken vol te kunnen houden. De bezoekersaantallen aan het park nemen af en Duinrell hoopt met Rick’s Delight (huidige naam: Falcon) de cijfers te kunnen ombuigen. Maar bewoners in de aangrenzende wijk willen niets weten van de achtbaan en ook niet van de geplande nieuwe vakantiehuisjes in het park. Buurtvereniging Dorpskern en Duinrell Wassenaar is bang voor geluids- en verkeersoverlast, en vreest schade aan het nabijgelegen duingebied.

{googleads right}Milieu Effect Rapportage

Tijdens een hoorzitting over het geschil bij de Raad van State kwam aan het licht dat de gemeente Wassenaar mogelijk vitale fouten heeft gemaakt met het bestemmingsplan dat de uitbreidingen van Duinrell mogelijk moet maken. Tijdens de zitting bleek dat Wassenaar geen Milieu Effect Rapportage (MER) heeft laten uitvoeren naar de plannen van Duinrell, en dat zo’n onderzoek waarschijnlijk wel had moeten plaatsvinden. Bovendien had Wassenaar onderzoek moeten doen naar de effecten op de verkeersdruk door de verwachte toename van het aantal bezoekers, zo betoogde Raad van State-lid J. Wiebenga.

Modernisering

Volgens Duinrell is van een aanzienlijke uitbreiding van het park geen sprake; het gaat hoogstens om een modernisering. Een visie die werd onderschreven door de gemeente Wassenaar en de provincie Zuid-Holland.

© 2007 PARKPLANET – FOTO: GERSTLAUER

Meest bezochte parkprofielen