MPG Ingang Nickland

Paramount verbindt zich aan Movie Park

MPG Ingang Nickland

Het thema ‘film’ keert weer meer terug in Movie Park Germany. Het park had al een samenwerkingsverband met de Amerikaanse filmstudio MGM; vanaf komend seizoen hebben de Duitsers ook een overeenkomst met Paramount Pictures.

Na het stopzetten van de samenwerking met Warner Bros. leek het Duitse park af te drijven van het oorspronkelijke thema. Nieuwe attracties waren nog wel in naam verbonden aan een blockbuster, maar hadden in veel gevallen inhoudelijk nauwelijks nog affiniteit met een filmthema.

Nickland

Daar lijkt verandering in te komen nu Movie Park ook een overeenkomst heeft getekend met Paramount Pictures. De contacten met de Paramount-studio’s kwamen tot stand door de succesvolle introductie van Nickland, in het voorjaar van 2007. De attracties in dit nieuwe kindergedeelte waren verbonden aan de stripsterren van het kinderkanaal Nickelodeon, zoals Jimmy Neutron en Spongebob Squarepants. Nickelodeon – of Nick, zoals de televisiezender in Duitsland heet – is onderdeel van Paramount. Movie Park heeft aangekondigd Nickland te zullen uitbreiden door het aangrenzende Wonderland (gedeeltelijk) bij het themagebeid te betrekken.

Zweefmolen

Attracties in Wonderland die nog een vaag Warner Bros.-thema hebben zullen worden aangepast of zelfs verplaatst. Nieuw in Nickland wordt de Aviator, een zweefmolen die tot 28 meter hoog gaat. Vanuit het aangrenzende Feldhausen komt de kritiek dat Aviator zal leiden tot geluidsoverlast, door gillende bezoekers. De gemeente Kirchhellen, waaronder Feldhausen valt, heeft laten weten dat Aviator gebouwd kan worden binnen het heersende bestemmingsplan, omdat dat plan bebouwing lager dan achttien meter zonder meer toestaat. De Aviator is in ruststand ongeveer zestien meter hoog en zal door de hydraulische, uitschuifbare mast alleen tíjdens de rit – vier minuten lang – boven die limiet uitkomen. Voor de gemeente is dat geen aanleiding om de angst van de inwoners van Feldhausen gegrond te verklaren.

MPG Aviator
De nieuwe, ‘uitschuifbare’ Aviator


(c) 2007 – Foto’s: Movie Park Germany en Chance Morgan Rides

Meest bezochte parkprofielen