DROUWENERZAND

In pretpark Drouwenerzand in Drenthe is genieten, eten en drinken all-in.

Halverwege Assen en Stadskanaal, aan de rand van het plaatsje Drouwen en natuurgebied Drouwenerzand, ligt het gelijknamige pretpark. Wie naar Drouwenerzand gaat, hoeft zich vooraf niet te bekommeren om het natje en droogje: bij de entreeprijs zijn consumpties als friet, kroket, frikadel, hamburger, broodjes, soep, koffie, thee, vers fruit, ranja en softijs inbegrepen. Lekker handig: gezinnen hoeven geen tassen vol eten met zich mee te zeulen en de portemonnee kan in de achterzak blijven. Door de all-in-prijs voor attracties, eten en drinken afficheert het Drentse attractiepark zich als ‘het voordeligste pretpark van Europa’.

Schommelboot Piraat in pretpark Drouwenerzand

Pretpark Drouwenerzand herbergt spannende attracties zoals de draaiende achtbaan Jungle, een schommelschip en diverse draai- en zweefmolens. De snelste attractie in het park is zonder twijfel de heftige XLR8, een achtarmige molen die in één seconde accelereert van nul naar 65 kilometer per uur. Meest unieke attractie is de hunebed-achtbaan; deze draaiende en schommelende attractie is een knipoog naar de vele hunebedden die op de Hondsrug in Drenthe te vinden zijn.

Mag het ietsje minder snel, dan is er ook volop keus. Zoals de oldtimerbaan, botsautootjes, een treintje, een antieke carrousel en de speeltoestellen. Op een warme dag biedt het Waterplein verkoeling; de waterstralen zorgen minimaal voor natte voeten. Bij minder mooi weer kunnen kinderen heerlijk spelen in de overdekte speelhal Apekooi.

De heftige XLR8 in pretpark Drouwenerzand

Attracties

Spinning Coaster Jungle (draaiende achtbaan) – XLR8 (razendsnelle molen) – Hunebed8baan (draaien en schommelen in een hunebed) – Piratenboot (schommelboot) – Wild West Swing (zweefmolen) –Para Jump (over de kop) – Break Dance en Twister (snelle draaimolens) – Happy Sailor (bootjes) – Carrousel en Disney Airport (draaimolens) – Waterplein (speelfonteinen) – Apekooi (indoor speeltuin) – spookhuis – ezel- en ponybanen – trampolines – botsauto’s – oldtimerbaan

De entree van pretpark Drouwenerzand

Overnachten

Drouwenerzand heeft een eigen vakantiepark met bungalows, een camping en een hotel. Alle huizen op het bungalowpark variëren in grootte en luxe. Het hotel heeft twee- en vierpersoonskamers en kamers met de thema’s Wilde Westen, Hunebed en Carrousel.

Het Waterplein in pretpark Drouwenerzand

Waar?

Drouwenerzand, Gasselterstraat 7, 9533 PC Drouwen (Drenthe), tel. (0599) 56 43 60 • Op de provinciale weg N34 bij Borger de Steenhopenweg nemen, richting Drouwen. Aan het einde linksaf de Gasselterstraat op • Openbaar vervoer: met lijnbus 59 van QBuzz vanaf NS-stations Assen of Emmen. Vanuit Assen via Gieten en vanuit Emmen via Borger. De bushalte ligt op 50 meter van het park • Kaart

Wanneer?

Drouwenerzand is open van 29 april tot en met 3 november 2024. Dagelijks geopend in de periode van 20 april tot en met 1 september. Daarvoor en daarna open in de weekenden en in de herfstvakantie van 18 oktober tot en met 3 november 2024. Tijdens de Halloweendagen op 12, 19, 26 en 30 oktober en 2 november 2024 is het park open van 13.00 tot 21.00 uur.

De Spinning Coaster in pretpark Drouwenerzand - Foto: Silver Spoon, Wikipedia c.c.

Kosten

Entreeprijs (inclusief eten en drinken): € 18,50 per persoon. Van 6 juli tot en met 1 september 2024: € 19,50. Online tickets: € 1,00 korting. Halloween-tickets online: € 23,50. Kinderen tot en met 2 jaar gratis • Parkeren: € 5,00.

Verder lezen

Website

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Drouwenerzand, Silver Spoon

Meest bezochte parkprofielen