Hongkong Disneyland Discoveryland

Reddingsoperatie voor Hong Kong Disneyland

Hongkong Disneyland Discoveryland

Zowel het Disney-concern als de lokale overheid gaan helpen om de tegenvallende bezoekersaantallen van Hong Kong Disneyland om te buigen.

De stad Hongkong zal meer investeren in het park en de Walt Disney Company ziet voorlopig af van royalties.

{googleads right}Te klein

De stad Hongkong heeft beloofd meer geld te investeren in Disneyland zodat nieuwe attracties kunnen worden gebouwd. De stad wil volgens Frederick Ma, secretaris voor Economische en Commerciële Ontwikkeling, voorkomen dat de bezoekers hun interesse in het Disney-park verliezen doordat er geen nieuwe uitbreidingen komen. De algemene klacht van gasten is dat Hong Kong Disneyland te klein is en onvoldoende attracties biedt voor een hele dag plezier.
De Walt Disney Company zelf ziet voorlopig af van royalties die het krijgt van het park en heeft met kredietverstrekkers afgesproken dat de aflossing van leningen een jaar wordt doorgeschoven.

Aandelen

De lokale overheid heeft 57 procent van de aandelen van Hong Kong Disneyland in handen. Het attractiepark trok in het eerste jaar na de opening in september 2005 5,2 miljoen bezoekers, maar naar verluidt blijft het park dit jaar steken rond vier miljoen gasten.

2007 (c) 

Meest bezochte parkprofielen