Efteling Sprookjesboom heks

Sprookjesboom op muzikale tour

Efteling Sprookjesboom heks

Naast ‘gewone’ afleveringen van de succesvolle 3D-animatieserie Sprookjesboom komt de Efteling ook met muzikale afleveringen en muziekclips van de serie.

Componist Martijn Schimmer, bekend van onder andere ZOOP, heeft drie liedjes gemaakt voor deze clips: Drakendans, Stampen Stampen en het Prinsessenlied. De muziekclips, die elk drie minuten duren, zullen door de TROS worden geprogrammeerd tussen andere kinderprogramma’s door.

{googleads right}Rollen

De primaire doelgroep van Sprookjesboom is 3 tot en met 7-jarigen. De karakters die in de serie een rol hebben zijn: de Sprookjesboom, de reus, Klein Duimpje, de draak, de wolf, Roodkapje, de heks, de fakir, Langnek, kabouters en sinds dit jaar Assepoester, Ezeltje Strekje en de zeven geitjes.

Cultuurgoed sprookjes

Met Sprookjesboom wil de Efteling het cultuurgoed sprookjes op een nieuwe manier tot leven wekken. “We kunnen met Sprookjesboom het hele jaar door het sprookjesgevoel bij de mensen brengen”, stelt directeur marketing en exploitatie Olaf Vugts. Hij is erg blij met het resultaat van zijn geesteskind Sprookjesboom en benadrukt dat de Efteling investering in nieuwe communicatiemiddelen erg belangrijk vindt. Vugts kondigt voor de toekomst meer nieuwe producties aan.


(c) 2007

Meest bezochte parkprofielen