DLP Bezoekers

Topjaar voor Disneyland Parijs

DLP Bezoekers

Disneyland Paris heeft een recordjaar achter de rug: het bezoekersaantal steeg van 12,8 naar 14,5 miljoen. Dat heeft Euro Disney SCA, eigenaar en exploitant van het resort bij Parijs, bekendgemaakt.

{googleads right}Groeiscenario

De omzet in het afgelopen fiscale jaar steeg met twaalf procent naar ruim 1,2 miljard euro. Dat is te danken aan het toegenomen aantal bezoekers en de hoge bezettingsgraad van 89 procent bij de Disney-hotels. Ondanks deze positieve cijfers leed Euro Disney wederom verlies: 41,6 miljoen dit jaar tegen 47 miljoen euro vorig jaar. Karl Holz, directeur van Euro Disney, is niet ontevreden over de resultaten. “Deze cijfers werden gehaald door hogere bezoekersaantallen, een betere bezetting van onze hotelkamers en een toegenomen gemiddeld bestedingspatroon per kamer. In 2008 zullen we ons groeiscenario verder doorvoeren en blijven we ons focussen op het winstgevend maken van deze onderneming.”

Naar de parkplanner van Disneyland Paris


2007 (c) Foto: Parkplanet
 

Meest bezochte parkprofielen