Disneyland Anaheim Pirates

As strooiende vrouw gespot

Disneyland Anaheim Pirates

Cast members bij de attractie Pirates of the Caribbean in Disneyland in Anaheim zagen afgelopen week een bijzonder en tegelijkertijd luguber tafereel. Een vrouwelijke gast strooide tijdens het boottochtje een niet nader geïdentificeerde stof in het water.

De populaire attractie werd meteen stilgelegd en de politie werd gealarmeerd. “Een getuige omschreef de stof als een soort babypoeder dat snel in het water oploste”, vertelt Disney-woordvoerder Rob Doughy. “We hebben de attractie weer opengesteld nadat we hadden geconstateerd dat er geen gevaar was voor de bezoekers.” De politie van Anaheim maakte geen proces verbaal op van het voorval omdat een goede beschrijving van de stof strooiende verdachte ontbrak.

{googleads right}Illegaal

Nadat het incident in de media verscheen lieten Disneyland-cast members via internet weten dat het vaker voorkomt dat gasten as van overleden dierbaren uitstrooien in het Californische Disney-park. Volgens de Disney-woordvoerder krijgt het park regelmatig verzoeken voor het verstrooien van as, maar wordt medewerking daaraan altijd geweigerd. De wet verbiedt het uitstrooien van menselijke asresten op privéterrein, maar de autoriteiten hebben geen machtsmiddelen om het tegen te houden. Steeds vaker krijgt de politie in de Verenigde Staten meldingen van illegale as-verstrooiingen op bijvoorbeeld golfbanen of andere openbare terreinen. Volgens de overheid levert het as geen gevaar voor de gezondheid op.

2007 (c) 

 

 

Meest bezochte parkprofielen