Silver Wings in Pac Bagatelle - Foto: Eliedion (Wikipedia)

BAGATELLE

Bagatelle is een groene oase vol attracties, niet alleen voor onverschrokken avonturiers, maar ook voor de minder dappere gasten.

Wie even genoeg heeft van het strand en de duinen aan de Franse Côte d’Opale kan zich een dag uitstekend vermaken in Bagatelle. In een groene oase vol bomen, planten en bloemen liggen diverse attracties, niet alleen voor onverschrokken avonturiers, maar ook voor de minder dappere gasten.

baga le raft 2De drie achtbanen en twee wildwaterbanen zorgen voor de nodige sensatie. Le Triops is een hangende achtbaan. De treintjes leggen het traject – en de drie loopings – voorwaarts én achterwaarts af. La Ragondingue heeft draaiende karretjes en ook nog eens talloze haarspeldbochten.

In Le Bouzouc race je met een mijntreintje rakelings over het water. Le Raft is een van de langste raftingbanen van Europa, complete met afdaling. En in Le Ch’Plouf leg je een wildwatertraject af in een holle boomstam.

baga les tacots 1900Wie wel in een treintje wil, maar geen zin heeft in een pijlsnelle achtbaanrit neemt plaats in een comfortabele stoel bij Le Delir’Express. Een uitgerangeerde clown is de machinist van een spooktrein… op een levensgroot filmscherm.

Allerlei minder spectaculaire attracties zorgen er voor dat ook de kleinere kinderen in Bagatelle een leuke dag kunnen hebben. Een monorail, kindertreintje, speeltuin, racewagens, vliegtuigjes en bootjes zijn best spannend, maar niet te.

Wie aan het eind van de dag nog puf over heeft, kan bij de Rapido Bag zijn eigen bootje achttien meter mee omhoog nemen om vervolgens van een waterglijbaan af te zoeven. ‘Une bagatelle’ noemen de Fransen dat, ‘een kleinigheidje’.

Attracties

Snelle attracties: Le Triops (hangende loopingachtbaan) – La Ragondingue (draaiende achtbaan) – Le Bouzouc (mijntrein) – Le Raft (raftingbaan) – Le Ch’Plouf (wildwaterbaan) – Le Cap’tain Bag (schommelschip)

Familieattracties: Le Rapido Bag (waterglijbaan) – monorail – kinderreuzenrad – Le Petit Train (treintje) – Le Bag’a’bato (bootjesdraaimolen) – Le Grand Prix (raceauto’s) – Le Baie des Aventuriers (kinderspeelplaats)

Shows: Le Delir’Express (3D-film) – Kid Bauer (show met zeven tijgers en twee leeuwinnen)

baga ragondingue 2Restaurants

Aux Pêcheurs d’Opale (regionale specialiteiten) – La Salicorne (kebab) – Le-Croc-en-Sel (friet en hamburgers) – La Marotte (zelfbediening)

Druk?

Aantal bezoekers per jaar: 290.000.

Waar?

Parc Bagatelle, Avenue de Bagatelle, D940, 62155 Merlimont, Frankrijk, tel. 00 33 (0) 321 890 999 • Op de A16 (Le Touquet – Berck sur Mer) afslag 25 nemen. Aan het einde van de afslag (op de rotonde) linksaf, de D303 volgen. In Berck sur Mer op de rotonde rechtsaf de D940 op • Kaart

baga hissez hoWanneer?

Bagatelle is geopend van 20 april tot en met 29 september 2024, vanaf 10.00 uur (buiten het hoogseizoen vanaf 10.30 uur). Van 3 juli tot en met 1 september 2024 dagelijks open. Ook elke dag open van 20 april tot en met 5 mei. In de overige maanden alle weekenden en op veel woensdagen open, maar op sommige werkdagen gesloten: check de parksite.

Kosten

Entreeprijs: € 28,90 per persoon. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar: € 23,90. 60-plussers: € 23,90 • Parkeren: € 6,00.

Verder lezen

– Alle pretparken in Frankrijk
Parksite

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Bagatelle

Meest bezochte parkprofielen