Wereld stethoscoop

Disney World bouwt medisch centrum

Wereld stethoscoop

Walt Disney World bouwt op haar uitgestrekte terrein bij Orlando een eigen medisch centrum, bedoeld voor cast members en hun familieleden.

Het ziekenhuis biedt de belangrijkste medische hulp, zoals onderzoek en medicijnverstrekking. In het gebouw zijn ook een laboratorium en een radiologische afdeling gevestigd.

{googleads right}Geen bedden

De ziekenpost is bedoeld voor dagbehandeling; er zijn geen bedden voor een langer verblijf. Van de faciliteit zullen de veertigduizend personeelsleden gebruik gaan maken die via Disney zijn aangesloten bij het ziekenfonds. Ook familieleden van die cast members zijn welkom in het ziekenhuis. Disney World telt in totaal 62.000 medewerkers.

Openingsuren

De openingsuren van het ziekenhuis zijn aangepast aan de werktijden van de employees: ook ’s avonds en in het weekend zal het centrum open zijn. De medische post wordt gevestigd achter Epcot en gaat naar verwachting begin 2009 open. De kosten voor het ziekenhuis zijn geraamd op zes miljoen dollar.


2007 (c)

 

Meest bezochte parkprofielen