Chemicaliën

Disney World inventariseert chemicaliën

Chemicaliën

Onder de nieuwe antiterrorismeregels die het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft opgesteld kan Walt Disney World op de lijst komen van ‘locaties met een verhoogd risico’ omdat er chemicaliën opgeslagen liggen.

In de Disney-parken is onder meer hydrogeen-peroxide aanwezig, een stof die wordt gebruikt als desinfecterend middel. Dezelfde stof werd door terroristen gebruikt bij de bomaanslagen in de Londense metro in 2005.

{googleads right}Inventaris

De door het Veiligheidsministerie opgestelde lijst bevat in totaal driehonderd chemische stoffen. Bedrijven die chemicaliën van deze lijst opgeslagen hebben liggen, moeten zich melden bij het ministerie. Volgens een woordvoerder is Disney World reeds begonnen met het samenstellen van een inventaris van alle aanwezige chemische stoffen. Deze lijst zal aan de autoriteiten worden overhandigd. Het Amerikaanse park verwacht dat het ministerie akkoord gaat met de registratie en verder geen actie meer zal ondernemen.


2007 (c)

 

Meest bezochte parkprofielen