Land van Ooit Parkeerterrein

Doorstart Ooit steeds moeilijker

Land van Ooit Parkeerterrein

De kans dat het Land van Ooit in Drunen een nieuwe doorstart kan maken wordt steeds kleiner.

Volgens curator Willem Berendsen worden potentiële overnamekandidaten van het failliete kasteelpark afgeschrikt door de claims die de gemeente Heusden – waaronder Drunen valt – en de Belastingdienst op percelen van het park leggen.

{googleads left}Voorkeursrecht

De gemeente Heusden wil gebruik maken van haar voorkeursrecht op grond van het 44 hectare grote Land van Ooit. De gemeente wil over het parkeerterrein van het park (foto) de rondweg doortrekken die Nieuwkuijk met Drunen moet verbinden. Die weg loopt nu dood tegen de parking van Ooit. Ook de Belastingdienst aast op grond van het Land en heeft op een aantal percelen beslag laten leggen. Volgens curator Berendsen schrikt de landhonger van de lokale overheid en de Belastingdienst potentiële investeerders af. Die zouden bang zijn een versnipperd – en dus minder goed bruikbaar – themapark in handen te krijgen.

2008 © Tekst: Parkplanet – Foto: Hein Kunzler

 

Meest bezochte parkprofielen