Duinrell Kikkertuin

Duinrell net binnen geluidsnormen

Duinrell Kikkertuin

Uit een onderzoek uitgevoerd door de gemeente Wassenaar blijkt dat de geluidsnorm in Duinrell op 45 decibel ligt. Dat is net binnen de toegestane grenzen.

Omwonenden van het attractiepark trekken de uitkomsten van het onderzoek in twijfel, meldt RTV West. Zij vinden het rapport onvolledig.

{googleads right}Vertekend beeld

Volgens de berekeningen van buurtvereniging Dorpskern & Duinrell zit het park op een geluidssterkte van 48 decibel. Het onderzoek zou een vertekend beeld geven omdat het geluid van de bezoekers van de camping, de toeschouwers en de attracties niet is meegerekend. De Raad van State heeft bepaald dat het menselijk stemgeluid van de camping wel meegerekend dient te worden. Duinrell wil graag een nieuwe loopingachtbaan bouwen – Rick’s Delight (nu: Falcon) – maar of het park daarvoor toestemming krijgt hangt af van de gemeenteraad, die in januari daarover debatteert.

© 2008 PARKPLANET  

Meest bezochte parkprofielen