Ronald van der Zijl

Efteling krijgt nieuwe directeur

Ronald van der Zijl

Efteling krijgt na mei een nieuwe directievoorzitter. In die maand gaat de huidige directeur Ronald van der Zijl met de vut. De nieuwe directievoorzitter zal van buiten het bedrijf worden aangetrokken.

De nieuwe man of vrouw treft een goede, gezonde onderneming aan. “De Efteling ligt goed op koers”, zegt Ronald van der Zijl in een interview met het Brabants Dagblad. Volgens de directeur is 2007 een goed jaar voor het park geweest. Hij verwacht 150.000 bezoekers meer binnen de poorten te hebben gehad dan het jaar ervoor en ook de omzet over 2007 zal hoger uitvallen.

{googleads right}Transportsysteem

Volgens Van der Zijl hebben de strubbelingen met De Vliegende Hollander geen imagoschade opgeleverd. “Daarvoor is Efteling een te sterk merk. We hebben ook meer positieve dan negatieve reacties gehad van het publiek. Maar vervelend is zoiets natuurlijk wel. Het is de tol die je betaalt als je kiest voor unieke attracties. Dat heb je niet als je bij een bedrijf een bestaande attractie koopt. Dan zijn de kinderziektes er al uit.” Van der Zijl zegt in het BD-artikel dat het niet voor het eerst is dat Efteling dit soort tegenslag heeft gehad. “De bouw van Vogel Rok moest ook een tijdje worden gestaakt. En met Droomvlucht hebben we zelfs enkele seizoenen problemen gehad met het transportsysteem. Alleen is daarvoor nooit zoveel aandacht geweest. Het is een teken van deze tijd: als er iets gebeurt in de Efteling staat het binnen een uur op internet en vervolgens weet de hele wereld het.”

Nooit in gevaar

Over het bijna-ongeluk met de Python zegt de scheidend directeur: “Dat kan een keer gebeuren. De mensen die in de Python vastzaten, zijn nooit in gevaar geweest. Onze medewerkers hebben het keurig opgelost. En vergeet ook niet dat in 26 jaar nog nooit iets ernstigs met de Python is gebeurd.” Na zijn afscheid gaat Ronald van der Zijl her en der advieswerk verrichten.


2007 (c)

Meest bezochte parkprofielen