Efteling Theater winter

Efteling krijgt ‘open eind theater’’

Efteling Theater winter

Tegelijk met de officiële bekendmaking van de nieuwe theatertour van de Sprookjesboom onthulde parkdirecteur Olaf Vugts van de Efteling dat het theater in zijn park een ‘open eind theater’ wordt. 

Dat wil zeggen dat producties er net zo lang blijven staan dat het publiek interesse heeft in de voorstelling. Joop van den Ende exploiteert al twee ‘open eind theaters’: het Fortis Theater in Scheveningen en het Beatrix Theater in Utrecht. Van den Endes nieuwe theater tegenover de RAI in Amsterdam wordt ook een ‘open eind theater’, waardoor Nederland in 2009 – met het Efteling Theater – over vier theaters met een dergelijke formule beschikt.

{googleads right}eerdere shows

In het Efteling Theater zullen vanaf september 2008 meerdere shows naast elkaar gaan draaien. Overdag is er de half uur durende parkshow, voor bezoekers van de Efteling gratis toegankelijk. ’s Avonds staat een avondvullende musical op de planken, waarvoor apart entree betaald moet worden. In september volgend jaar gaat The Sound of Music spelen in het Efteling Theater, een productie in samenwerking met V&V Entertainment van Albert Verlinde. Als in 2009 Bosrijk open gaat, verwacht de Efteling veel verblijfsgasten in het theater. “Die willen we ’s avonds de mogelijkheid geven om hier uit te gaan”, zegt parkdirecteur Olaf Vugts in het Brabants Dagblad, eventueel zelfs naar een toneel- of operavoorstelling.


2007 (c) Parkplanet

 

Meest bezochte parkprofielen