Fort Fun

FORT FUN

Bezoekers van Fort Fun Abenteuerland voelen zich cowboy en indiaan. Het park in de heuvels van het Sauerland is ingericht als een Wild West-stadje, met een saloon en de stoomtrein Santa Fé Express. De achtbaan schiet door de Duivelsmijn en de bootjes varen over de wilde Los Rápidos.

Het Sauerland is populair als dag- of vakantiebestemming omdat je vanuit hartje Nederland in drie uur tijd in een compleet andere omgeving staat. Van die voordelen profiteert ook Fort Fun. Het park is snel te bereiken en biedt een totaal ander dagje uit omdat het lieflijk is gelegen in de glooiingen van het heuvelachtige Sauerland.

Fort Fun is gelegen tegen de berg Stüppel. Voor het achterste gedeelte van het park moet je dan ook rekening houden met een stevige klim-wandeltocht. Er loopt wel een monorail de berg op, maar op drukke dagen ben je lang niet de enige bezoeker die op die manier die weg naar boven wil vereenvoudigen.

Wild Eagle in Fort Fun

Fort Fun Abenteuerland herbergt geen enorm spectaculaire attracties. De ‘fun’ zit ‘m in de markante ligging en de goed doorgevoerde wild-west-romantiek. Er is slim gebruik gemaakt van de hoogteverschillen; je kunt over een stalen goot met een eenpersoons karretje van de berg omlaag glijden in de dertienhonderd meter lange Trapper Slider of hangend onder een hangglider in de zevenhonderd meter lange Wild Eagle.

Fort Fun heeft daarnaast enkele acht- en wildwaterbanen en kinderen kunnen er zich cowboy en indiaan voelen op de rug van een paard of pony.

Devils Mine in Fort Fun

Bij de twee nieuwste attracties van het Duitse attractiepark draait alles om lasers. In FoxDome zitten de gasten op bewegende stoelen. Ze moeten proberen op een groot scherm zoveel mogelijk doelen te raken met hun laserpistool. De filmbeelden zijn driedimensionaal en wind- en lichteffecten maken de belevenis nog levensechter.

FunnyFuxBau is een attractie waarin parkmascotte Funny Fux de bezoekers uitdaagt het tegen elkaar op te nemen. Ze moeten zo snel mogelijk hun weg proberen te zoeken tussen en onder een netwerk van laserstralen.

Attracties

Snelle attracties: Speed Snake (klassieke loopingachtbaan) – Wild Eagle (duikvlucht in hangglider) – Thunderbirds (draaiend over de kop in gigantische vogels) – Dark Raver (snelle draaimolen in het donker)

Familieattracties: Wild River en Los Rápidos (wildwaterbanen) – Devils Mine (familie-achtbaan) – Trapper Slider (alpine coaster) – Santa Fe Express (mooie parktrein) – FunnyFuxBau (interactief laserspel) – FoxDome (3D-schietspel)

Shows: Tala Takenya & the Legend of the Holy Forest (interactieve stuntshow)

Santa Fe in Fort Fun

Restaurants

Nevada Inn (zelfbediening met vleesgerechten en spaghetti) – Buffalo Burger (hamburgers en friet) – Saloon en Rivercafé (koffie, drankjes) – Tiroler Platz (döner kebab, curryworst, pizza)

Waar?

Fort Fun, Aurorastrasse, 59909 Bestwig-Wasserfall, Duitsland, tel. 0049 (0)2905 81123 • Vanuit Arnhem via de Duitse A3 of vanuit Nijmegen via de A77/A57 en de Duitse A42 naar de A2 richting Hannover. Op het Kamener Kreuz (afslag 16) de A1 volgen, richting Kassel. Vervolgens via de A44 (afslag 84, richting Kassel) en de A445 (afslag 54, richting Arnsberg) naar de A46. Op de A46 afrit 71 (Bestwig) nemen. Vervolgens op de B7 de borden Fort Fun volgen • Met de trein naar station Bestwig en daar buslijn 347 van de WVG naar het park nemen • Kaart

Reuzenrad in Fort Fun

Wanneer?

Fort Fun is geopend van 23 maart tot en met 3 november 2024. Dagelijks open van 6 juli tot en met 25 augustus 2024. In de paasvakantie van 23 maart tot en met 7 april en in de herfstvakantie van 12 tot en met 27 oktober 2024 ook dagelijks geopend. Daarvoor en daarna alle weekenden en sommige werkdagen open: check de parksite. Open vanaf 10.00 uur.

Kosten

Entreeprijs: € 36,00 per persoon. Kinderen van 90 centimeter tot 1,50 meter en 60-plussers: € 26,50 • Parkeren € 3,00.

Zweefmolen in Fort Fun

Verder lezen

Parksite

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Fort Fun Abenteuerland

Meest bezochte parkprofielen