Reus

Geen Land van Ooit meer in Drunen

Reus

Er komt geen Land van Ooit meer op het terrein van het failliete attractiepark in Drunen.

Dat heeft de verantwoordelijke wethouder na afloop van de gemeenteraadsvergadering gezegd. De nieuwe eigenaar van de grond – de gemeente Heusden, waaronder Drunen valt – denkt wel aan een toeristisch en recreatief gebruik, met daarbij een passende bestemming voor het historische kasteel, maar een Land van Ooit zal dat niet meer worden. Wethouder Adriaan van Mierlo (PvdA) acht de kans op een doorstart van het Land van Ooit namelijk welhaast uitgesloten. “De formule is niet renderend gebleken”, aldus de wethouder. Bovendien zit de gemeente slechts vast aan een verhuurtijd van drie maanden, mocht er toch een nieuwe exploitant voor het Land van Ooit komen.

{googleads left}Anoniem

De onderhandelingen over de aankoop van de grond blijken anoniem gevoerd te zijn: in de besprekingen met Ooit-oprichter Taminiau mocht de identiteit van de opdrachtgever niet bekend gemaakt worden. De onderhandelingen werden uitgevoerd door een taxatiebureau. Er waren meerdere potentiële kopers voor delen van het grondbezit, maar de gemeente Heusden heeft het hele terrein van 44 hectaren in handen gekregen, inclusief het kasteel van graaf d’Oultremont. Begin volgend jaar wordt er over het oude parkeerterrein van Ooit al een fietspad aangelegd, later ook een rondweg.

________________________________________________________________________________
2007 © PARKPLANET • FOTO DANIELE MUSCETTA

 

Meest bezochte parkprofielen