KV Turnhout

Geen voetbalploeg voor Plopsaland

KV Turnhout

Plopsaland en het moederbedrijf Studio 100 zien af van de overname van de Belgische voetbalclub KV Turnhout.

Plopsaland voerde al enige tijd gesprekken met de derdeklasser en had voor de overname enkele voorwaarden op tafel gelegd. Zo wilde Studio 100 de mogelijkheid krijgen het stadion uit te breiden en verlangde het dat er voetbal gespeeld zou kunnen worden op zondag. Studio 100 verklaarde van voetbal weer een familieaangelegenheid te willen maken en wenste daarom wedstrijden op zondag. Het stadsbestuur van Turnhout had dat eerder verboden omdat het andere activiteiten in het stadspark zou verstoren.

{googleads right}Financiële situatie

Toch willigde de gemeenteraad afgelopen maandag alle eisen van het Vlaamse entertainmentbedrijf in. De weg lag dus vrij voor de geplande overname, iets waar de fans van de noodlijdende voetbalclub naar uitkeken. Studio 100 maakte echter vrij onverwachts bekend dat het alsnog afziet van de deal. Studio 100-baas Hans Bourlon verklaarde dat de financiële situatie bij KV Turnhout zo slecht is dat ook zijn bedrijf daar geen verandering in kan brengen. Volgens Bourlon zou hij pas enkele dagen geleden de boeken van de club hebben kunnen inzien, vandaar zijn het late besluit. De stad Turnhout en de voetbalclub zijn zeer teleurgesteld over het plotselinge ‘nee’ van Studio 100 en Plopsaland.

(c) 2007

Meest bezochte parkprofielen