Hansapark Holstentor Artist Impression

Hansa-Park bouwt beroemde poort na

Hansapark Holstentor Artist Impression

De trend om van een ingang méér te maken dan alleen een rijtje kassa’s zet zich voort. Ook Hansa-Park in het Noord-Duitse Sierksdorf krijgt een imposante ingangspartij.

Het park opent in 2008 een duplicaat van de beroemde Holstentor. Het origineel staat in het dertig kilometer verderop gelegen Lübeck. De historische poort uit de Hanzestad wordt nagebouwd in de verhouding twee staat tot drie en wordt in de nagemaakte versie achttien meter hoog.

{googleads right}Holstentor

De originele Holstentor is 529 jaar oud en symbool van de Hanzesteden – steden die lid waren van het Hanzeverbond. Dit was een samenwerkingsorganisatie van Duitse steden rond de Oostzee. Later traden ook Nederlandse steden toe, zoals Kampen, Zwolle en Bolsward. Hansa-Park bouwt de komende jaren een compleet land rond het thema Hanze. Daarin komen bouwwerken uit illustere Hanzesteden als Parijs, Lissabon, Brugge en Venetië.

(c) 2007

Meest bezochte parkprofielen