HANSA-PARK

Op de plek waar vroeger het Duitse Legoland gevestigd was, ligt nu Hansa-Park. In dit pretpark – dat direct aan zee ligt en de Hanzesteden als thema heeft – staan enkele gigantische achtbanen.

De ligging van het Hansa-Park is uniek: direct aan de Oostzee. Vanuit de van verre zichtbare, honderd meter hoge uitkijktoren Holstein-Turm heb je prachtig uitzicht over de oneindige blauwe watervlakte.Zoals het een park aan zee betaamt, is het maritieme thema in veel attracties en restaurants doorgevoerd. Er zijn diverse waterattracties, kinderen kunnen meevaren in Vikingboten en spelen in een piratenspeeltuin, er treden zeeleeuwen op, in veel eetgelegenheden staat verse vis op het menu en gasten worden welkom geheten in een entreegebied dat geheel in het teken staat van de Hanzesteden.

Hansa Park Holstentor avond 14pers

De ingang van het park is een verkleinde kopie van de beroemde Holstentor. Het origineel staat in de dertig kilometer zuidelijker gelegen stad Lübeck. Hansa-Park heeft een compleet themaland gebouwd rond de Hanze. Daarin komen bouwwerken uit illustere Hanzesteden als Parijs, Lissabon, Brugge en Venetië.

Opvallend detail in het park: door de looping van achtbaanklassieker Nessie rijdt een andere achtbaan: het mijntreintje Rasende Roland. Ook opvallend is Die Glocke, een schommel waarbij de bezoekers in het binnenste van een gigantische torenklok zitten.

Hansa Park Nessie Looping 14pers

Hansa-Park telt nog twee loopingachtbanen: Fluch von Novgorod en Kärnan. In Fluch von Novgorod worden de bezoekers in het donker naar honderd kilometer gekatapulteerd in minder dan anderhalve seconde. De treintjes van deze achtbaan schieten loodrecht veertig meter omhoog en vervolgens in een hoek van 97 graden weer omlaag. Het hele launch-spektakel speelt zich af in een donkere toren. De helft van het traject van Fluch von Novgorod (De vloek van Novgorod) bevindt zich binnen, de andere helft in de vrije buitenlucht.

Kärnan is liefst 73 meter hoog. De verticale lift huist in een toren van 79 meter. De baan is ruim 1200 meter lang en gaat éénmaal over de kop. De achtbaantoren is gebaseerd op de middeleeuwse toren van de Zuid-Zweedse stad Helsingborg.

Highlander in Hansa-Park

Hansa-Park is een park dat attracties heeft in allerlei varianten; voor de snelheidsduivels en voor hen die het liever iets rustiger aan doen. Naast recordachtbanen Kärnan en Fluch von Novgorod heeft het pretpark ook de voor iedereen geschikte achtbanen Der Kleine Zar, Die Schlange von Midgard en Rasender Roland.

Hetzelfde geldt voor de vrijevaltorens. Echte durfals stappen in Highlander. Zij schieten met een maximale snelheid van 120 kilometer de diepte in. Highlander is 120 meter hoog en daarmee de hoogste ter wereld. De 24 berijders maken een vrije val van 103 meter. Voordat ze vallen klappen hun stoeltjes naar voren, zodat ze niet anders kunnen dan naar beneden kijken. Maar Hansa-Park heeft ook de vrijevaltorens Awildas Ausguck en Odins Luftreise. Bijna tien keer zo klein en daardoor ook geschikt voor jonge bezoekers.

Rio Dorado in Hansa-Park

Attracties

Snelle attracties: Kärnan, Fluch von Novgorod en Nessie (loopingachtbanen) – Highlander (120 meter hoge vrijevaltoren) – Kärnapulten (over de kop in je eigen vliegtuigje) – Fliegender Hai (schommelschip dat over de kop gaat)

Familieattracties: Super Splash, Barracuda Slide en Rio Dorado (wildwaterbanen) – Rasender Roland, Die Schlange von Midgard en Crazy Mine (familie-achtbanen) – Holstein-Turm (100 meter hoge uitzichttoren) – Fliegender Holländer (schipschommel) – Barcos del Mar, Dr. Livingstone’s Safari-Flug, Hanse-Flieger, Koggenfahrt (draaimolens) – Blumenmeer-Bootsfahrt (boottochtje) – Hansa-Park-Express (treintje) – 4D-theater – Speeltuinen

Shows: Plaza del Mar (variétéshow en laservoorstelling) – Wasser-Zirkus (zeeleeuwenshow) – Hansa-Park-Parade – Fantastic Cinema (4D-film)

hansa park hanze steden 13pers

Restaurants

Miner’s Camp (Mexicaans) – Joes Grill (spareribs) – Pizzeria L’Artista (Italiaans)

Waar?

Hansa-Park, Am Fahrenkrog 1, 23730 Sierksdorf, Duitsland, tel. 0049 (0)4563 4740 • Vanuit Hamburg de A1 nemen, richting Lübeck – Puttgarden. Afrit 14 (Neustadt-Mitte) • Met de trein naar station Sierksdorf. Wandeling naar het park: tien minuten (volg de borden) • Kaart

Hansa Park Fluch von Novgorod afdaling 14pers

Wanneer?

Dagelijks geopend van 28 maart tot en met 3 november 2024, van 10.00 tot 18.00 uur. Vanaf 19 oktober open van 11.00 tot 21.00 uur.

Kosten

Entreeprijs: € 49,00 per persoon. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar en 70-plussers: € 39,00 • Parkeren: € 6,00.

Hansa Park Die Schlange von Midgard 15pers

Verder lezen

Elk pretpark heeft een ingang, maar niet elk pretpark heeft een mooie ingang. Hansa-Park heeft absoluut één van de indrukwekkendste ingangen van attractieparken in Europa.

Hansa-Park is een familiebedrijf. Opgericht door Rudolf Erich Leicht en momenteel geleid door zijn zoon Christoph Andreas Leicht.

Veilig voor kinderen
Artikelarchief Hansa-Park
Parksite

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Hansa-Park

LEES OOK: Veilig voor kinderen

Meest bezochte parkprofielen