Achtbaan Yukon Quad in Le Pal

LE PAL

Le Pal - in het hart van Frankrijk - is pretpark en dierentuin in één. Het park heeft een echt Franse sfeer.

Precies in het hart van Frankrijk, in de Auvergne, ligt Le Pal, dierentuin en pretpark in één. Op weg naar het zuiden, richting Clermont-Ferrand en het Middellandse Zeegebied, komt elke vakantieganger er vrij dicht langs. En toch trekt Le Pal vrijwel uitsluitend binnenlandse toeristen. Dat, en het ontbreken van Amerikaanse invloeden, geeft dit themapark een echt Franse sfeer.

Le Pal bateau

Le Pal is 23 hectare groot. Zeventien hectare zijn bestemd voor de vijfhonderd dieren – afkomstig van vijf continenten – die in Le Pal hun thuis hebben. Diverse diersoorten, zoals zeeleeuwen, papegaaien en roofvogels, zijn te bewonderen tijdens shows. Andere beesten leven in ruime dierenverblijven, waar ze zich vrij kunnen bewegen. De Aziatische olifanten bijvoorbeeld hebben een nieuw verblijf van liefst vier voetbalvelden groot. De dierentuin hoort tot de beste van Frankrijk.

Le Pal Olifanten 15pers

De overige zes hectare van Le Pal zijn ingericht met kleurrijke en spannende attracties. Het park heeft drie achtbanen: Azteka loopt door de ruïnes en oerwouden van de Azteken, bij Yukon Quad zit je op een quad-bike en Le Twist heeft treinen met draaiende karretjes. Le Pal telt ook nog eens drie wildwaterbanen: La Descente du Colorado sleept je in ronde boten mee op de woeste stroom van een rivier, La Rivière Canadienne is de bekende boomstammentocht en Fjord Explorer is een watercoaster. Nat worden kan ook tijdens een watergevecht in de bootjes van Alligator Baie.

Spannend zijn ook 3D-film Le Ciné Dynamik, interactieve darkride Champi’folies en Le Disque du Soleil, een draaiende schijf op achtbaanrails. Voor kinderen zijn er oldtimers, zwevende ballonnen, een monorail en natuurlijk heel veel dieren.

Le Pal azteka

Attracties

Snelle attracties: Le Twist (draaiende achtbaan) – Azteka en Yukon Quad (achtbanen) – Fjord Explorer (waterachtbaan) – Disque du Soleil (sneldraaiende en rijdende schijf) – Bateau Pirate (schipschommel)

Familieattracties: Descente du Colorado (raftingbaan) – Rivière Canadienne (wildwaterbaan) – Champi’folies (schieten op muitende paddenstoelen) – King Kong (vliegende treinwagon) – Alligator Baie (splash battle) – Conquête de l’Ouest (kinderrit door cowboyland) – Forêt Enchantée (sprookjestocht) – Le Lac des Chercheurs d’Or (boottocht) – Rapido (waterglijbaan) – Voyage au dessus Du Monde (monorail) – Les Ballons d’Orient en Les Ailes du Yukon (carrousels)

Shows: Ciné Dynamik (3D-film) – Roofvogelshow – Zeeleeuwenshow – Papegaaienshow

Le Pal Plein 15pers

Restaurants

La Coupole (grill- en visgerechten) – Le Safari (zelfbedieningsrestaurant) – Le Virginien en Aladin (snacks) – L’Artisanat (sandwiches)

Druk?

Aantal bezoekers per jaar: 515.000.

Le Pal descente colorado

Waar?

Le Pal, Saint-Pourçain-sur-Besbre, 03290 Dompierre-sur-Besbre, Frankrijk, tel. 00 33 (0) 470 42 68 10 • Op de A6: vanuit het noorden afrit 26 Chalon-Sud en vanuit het zuiden afrit 29 Mâcon-Sud nemen, richting Moulins. Vanaf de A71: vanuit het noorden afrit 11 Montmarault nemen, richting Le Pal/Mâcon. Vanuit het zuiden afrit 12 Gannat, richting St. Pourçain sur Sioule en vervolgens naar Varennes sur Allier. Le Pal staat vanuit alle richtingen op de borden aangegeven • Kaart

Le Pal voliere nouveau monde

Wanneer?

Le Pal is geopend van 13 april tot en met 29 september 2024, vanaf 10.00 uur. Van 15 juni tot en met 1 september 2024 dagelijks open • Tijdens de voorjaarsvakantie dagelijks geopend van 13 tot en met 28 april. In de overige maanden in de weekenden open, maar op sommige werkdagen gesloten: check de parksite.

Kosten

Entreeprijs: € 37,00 per persoon. Kinderen tot en met 9 jaar: € 32,00. Korting als tickets minimaal zeven dagen vooraf online worden aangeschaft. Kinderen kleiner dan 1 meter: gratis • Parkeren: gratis.

Le Pal twist 15pers

Overnachten

In Le Pal kunnen gasten blijven logeren in Afrikaanse sferen. Het park heeft lodges en themahotel Savana Reserve. De zestig kamers van het hotel kijken uit op een grote savanne met neushoorns, giraffen, zebra’s en struisvogels.

Verder lezen

– Alle pretparken in Frankrijk
Parksite

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Le Pal

Meest bezochte parkprofielen