Legoland Deutschland

LEGOLAND DEUTSCHLAND

In de Beierse plaats Günzburg ligt de Duitse vestiging van Legoland. Je kunt er op safari, een watergevecht houden met piraten en natuurlijk spelen met heel veel Lego.

Legoland is samen met het slot Neuschwanstein de best bezochte attractie van de Duitse deelstaat Beieren. Het park heeft dezelfde opbouw als de acht andere Legolanden (het origineel in het Deense Billund en de filialen in Engeland, Californië, Florida, New York, Maleisië, Japan en Dubai), maar kent toch ook enkele attracties en elementen die elders niet zijn terug te vinden. Zo is in het themagedeelte Miniland de skyline van Frankfurt nagebouwd en de luchthaven en het voetbalstadion van München.

Miniland is in elk van de negen parken het hart van Legoland. Met 25 miljoen Legosteentjes zijn hier op een schaal van een op twintig talloze bezienswaardigheden uit steden uit heel Europa minutieus gereconstrueerd. Wie goed kijkt, ziet overal grappige details, zoals de rustende meeuw op het dak van de Rijksdag.

Schloss Neuschwanstein in Miniland in Legoland Deutschland

Rondom Miniland liggen zes andere themagebieden. In het Piratenland kunnen bezoekers vanuit bootjes met water naar elkaar schieten in Kapitein Nicks Splash Battle en kan men de zeebenen testen in het schommelschip Piratenschool. In het naastgelegen Avonturenland kan men inschepen voor de natte Jungle Xpedition of een safaritour maken. Atlantis biedt een blik op een kleurrijke onderwaterwereld, met 1300 vissen gebouwd van een miljoen Legoblokjes.

Imagination is de zone waar kinderen kunnen bouwen en experimenteren met Legosteentjes. Knight’s Kingdom brengt de gasten terug naar de tijd van de ridders en de jonkvrouwen, onder meer met de snelle achtbaan Vuurdraak.

Dschungel X-pedition in Legoland Deutschland

In Lego City staat de technisch meest vernuftige attractie: de Bionicle Power Builder. Je kunt plaatsnemen in stoeltjes aan een robotarm, maar eerst stel je in het programmeerstation zelf vast welke spannende bewegingen de robot allemaal mag maken. Er is keus uit liefst zeventig beweging op vijf niveaus. In het gebied Lego X-Treme staat de bochtige achtbaan Das Große Lego Rennen.

Drachenjagd in Legoland Deutschland

Attracties

Snelle attracties: Vuurdraak en Das Große Lego Rennen (familieachtbanen) – Maximus, Der Flug des Wächters (hangende loopingachtbaan) – Bionicle Power Builder (robotsimulator) – Jungle Xpedition (wildwaterbaan) – Flying Ninjago (snelle vliegtuigjes)

Familieattracties: Tempel X-pedition (reis door de tempel van de farao’s) – Lego Studios (4D-bioscoop) – Miniland – Atlantis (onderwaterwereld) – Verkeersschool – Safaritour – Jet Skis (watermolen) – Fietsmonorail – Uitzichttoren – Fire en Ice (twee kleine vrijevaltorens)

Shows: Er zijn diverse shows in de Lego Arena, in het themagebied Imagination

Safari Tour in Land der Abenteuer in Legoland Deutschland

Restaurants

Dino Grill (grillgerechten en hamburgers) – Café Ein Stein (broodjes, koffie en gebak) – Pizza Mania! (pizza’s, pasta’s en salade) – City Restaurant (betaal voor het gewicht van je eten)

Overnachten

Legoland Deutschland heeft twee eigen hotels: Königsburg en Ritterburg, met konings- en ridderkamers. Daarnaast heeft het park een vakantiedorp met riddertenten, gethematiseerde vakantiehuisjes, speeltuinen, een strandbad, openluchttheater en een camping met tweehonderd plaatsen • Website

Nederland in Miniland in Legoland Deutschland

Waar?

Legoland Deutschland, Legoland Allee 1, 89312 Günzburg, Duitsland, tel. 0049 82 21 700 700 • Snelweg A8 (Stuttgart – München), afrit 67, Günzburg • Openbaar vervoer: met de trein naar station Günzburg en vervolgens met de shuttlebus naar het park • Kaart

Wanneer?

Legoland Deutschland is geopend van 16 maart tot en met 3 november 2024, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Langer open in de weekenden, vakanties en op feestdagen. Echter gesloten op 13, 14 en 15 mei 2024. In de winter geopend in de weekenden van december en van 20 december 2024 tot en met 6 januari 2025, vanaf 11.00 uur. Gesloten op 24, 25 en 31 december en op 1 januari.

Flying Ninjago in Legoland Deutschland

Druk?

Aantal bezoekers per jaar: 1.700.000.

Kosten

Entreeprijs: € 64,00 per persoon. Kinderen van 3 tot en met 11 jaar: € 58,00. Vooraf online kaartjes kopen is voordeliger • Parkeren: € 6,00.

Havenrondvaart in Legoland Deutschland

Tip

Er zijn nog zeven andere Legolanden in de wereld: in Denemarken, Engeland, twee in de Verenigde Staten (Florida en Californië), in Dubai, Japan en Maleisië. Er wordt gewerkt aan Legolanden bij New York, Shanghai en in Zuid-Korea, op een uur rijden van Seoul. Klik hier voor een overzicht.

Imagination Kids Power Towers in Legoland Deutschland

Verder lezen

Overal op aarde wordt gespeeld met Lego-blokjes: dit zijn alle locaties wereldwijd met een Legoland.

Artikelarchief van Legoland
Parksite

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Legoland Deutschland

Meest bezochte parkprofielen