Efteling Lijnbus

Meer bussen naar Winter Efteling

Efteling Lijnbus

Vanaf de eerste dag dat de Efteling in de winterse variant open is – zaterdag 8 december – rijdt een sneldienst van busmaatschappij Veolia/BBA vanaf het NS-station in Tilburg naar het attractiepark in Kaatsheuvel. 

Vorig jaar reden er zo weinig lijnbussen naar de Winter Efteling dat bezoekers soms lang moesten wachten. Vooral op drukke dagen als Tweede Kerstdag liep de wachttijd flink op. Zowel Efteling als reizigersorganisatie Rover klaagde bij Veolia en de provincie Noord-Brabant.

{googleads right}Hetzelfde rooster

Aan de klachten wordt nu tegemoet gekomen: lijndienst 169 gaat tijdens de 25 openingsdagen van de Winter Efteling volgens hetzelfde rooster rijden als tijdens de zomerdienstregeling. Echter, waar in de zomer bussen vertrekken vanaf de stations ’s-Hertogenbosch en Tilburg, rijdt er nu alleen een sneldienst vanaf Tilburg. Volgens de provincie volstaat een openbaar vervoersdienst vanaf uitsluitend Tilburg.


2007 (c)

Meest bezochte parkprofielen