Disneyland Monorail

Nieuwe monorailtreinen in Disneyland

Disneyland Monorail  

De monorail van Disneyland krijgt nieuwe treinen. De voertuigen arriveerden deze week in Anaheim.

Bezoekers kunnen vanaf februari een ritje maken in de nieuwe monorailtreinen.

{googleads right}Klassieke attractie

De monorail in Disneyland opende in 1959 en is daarmee een klassieke attractie. In 1987 werden de originele treinen voor het eerst vervangen. In februari krijgt de monorail – die ook buiten het park rijdt, naar het Disneyland Hotel en uitgaansgebied Downtown Disney – voor de tweede keer nieuwe voertuigen.

Kleuren

De drie nieuwe treinen hebben getint blauw en paars glas, en zijn rood, blauw en oranje gekleurd. De kleuren van de monorails veranderen van tint in de zon. De bezoekers zitten in het midden van elke wagon, met de ruggen naar elkaar en het gezicht naar buiten gericht, zodat ze optimaal van het uitzicht kunnen genieten.

48 km/u

Elke trein kan 120 personen vervoeren en rijdt met een snelheid van 48 kilometer per uur over het traject.

Disneyland Monorail


2007 (c) Foto’s: Disney (Paul Hiffmeyer)

Meest bezochte parkprofielen