Grizzli in Nigloland

NIGLOLAND

Nigloland ligt in het hart van de Franse Champagnestreek. Vanuit het vijftig meter hoge reuzenrad hebben bezoekers een fantastisch uitzicht over de groene omgeving en het pretpark.

Nigloland ligt in het departement Aube, midden in de Champagnestreek, op ongeveer vijftig kilometer van de departementale hoofdstad Troyes. Het attractiepark ligt ook vlakbij natuurpark Forêt d’Orient, bekend om de grote meren. Alles bij elkaar genoeg ingrediënten voor een afwisselende vakantie in deze noordelijke streek van Frankrijk.

De geschiedenis van Nigloland gaat helemaal terug naar 1838, toen de voorvaderen van de broers Patrice en Philippe Gélis startten met hun amusementsbedrijven, die in de loop der eeuwen door het hele Franse land trokken. Ontelbare dorpen en steden hebben ooit een reizend theater, circus, muziektent of draaimolen van de familie Gélis binnen de gemeentegrenzen gehad.

Air meeting in Nigloland

De kinderen Patrice en Philippe besloten zich te beperken tot het departement Aube. In het laagseizoen bezochten ze diverse attractieparken in Europa en de Verenigde Staten. Zo kwamen ze op het idee een eigen pretpark te bouwen. Ze kozen daarvoor het plaatsje Dolancourt uit. In 1987 opende hun Nigloland, met kermisattracties als Hully Gully en de Schlittenfahrt.

Nog steeds staat er in het land van de mascottes Niglo en Niglotte – twee egels; Franse kermisexploitanten noemden een egel een ‘Niglo’ – veel kermisvermaak, maar er zijn in de loop der jaren ook gethematiseerde attracties, achtbanen en zelfs een hotel bijgekomen. Tussen het groen bevinden zich lieflijke belevenissen als de sprookjesboottocht La Rivière Enchantée en egelritje Les Hérissons de la Forêt Magique, maar ook snellere attracties als wildwaterbaan La Rivière Canadienne en de draaiende sensatie Grizzli.

Alpina Blitz in Nigloland

Liefhebbers van snelheid komen in Nigloland vooral hun trekken met Alpina Blitz Megacoaster, een 30 meter hoge en 800 meter lange achtbaan. Het familiepark heeft nog een paar andere, kleinere rollercoasters, zoals de donkere ruimteachtbaan Spatiale Experience, de wilde muis Le Schlitt’ Express, mijntrein Le Train de la Mine en Le Bobsleigh, een oude achtbaan die bijna nergens meer te beleven is. De Noisette Express – in het Nederlands: Hazelnoot Express – is een familieachtbaan gethematiseerd rond de wereld van de eekhoorn.

Aangevuld met originele attracties als zweefmolen Apple Flight, spookhuis Le Manoir Hanté en Dinosaures Adventure, een wandeltocht langs brontosaurussen en tyrannosaurussen, en een vijftig meter hoog reuzenrad biedt Nigloland voor kinderen tot een jaar of twaalf en hun ouders een heerlijk dagje uit.

Draaimolen Caravelles in Nigloland

Attracties

Snelle attracties: Alpina Blitz Megacoaster (grote achtbaan) – Spatiale Experience (overdekte achtbaan) – Le Schlitt’ Express (wilde muis achtbaan) – Krampus Expédition (waterachtbaan) – Le Train de la Mine familieachtbaan) – Le Grizzli (draaiende schotel op u-vormige achtbaan) – Air Meeting (snelle vliegtuigjes) – Le Galion Pirate (schommelschip) – Le Donjon de l’Extrême (100 meter hoge vrijevaltoren)

Familieattracties: La Rivière Canadienne (wildwaterbaan met boomstammen) – Apple Flight (zweefmolen met appelthema) – Le Manoir Hanté (spookhuis) – Noisette Express (familieachtbaan) – Dinosaures Adventure (elektronische dinosaurussen) – King of Mississippi (rondvaartboot) – La Grande Roue (reuzenrad) – Les Dragons Volants (monorail) – Africa Cruise (boottochtje door het oerwoud) – Juke Box, Montgolfières, Eden Palais en Zabeilles (draaimolens)

Show: Niglo Show (voorstelling met mechanische Nigloland-mascottes) – Las Vegas (muziek- en goochelshow, in het hoogseizoen)

Nigloland

Restaurants

La Taverne en Le Grill (zelfbedieningsrestaurants) – La Crêperie Canadienne (pannenkoeken) – La Pizza Factory (pizza’s) – Lara’Clette (Zwitserse specialiteiten zoals raclette)

Overnachten

Nigloland heeft een eigen hotel met dertig kamers: l’Hôtel des Pirates.

Le Donjon de l’Extrême in Nigloland

Druk?

Aantal bezoekers per jaar: 560.000.

Waar?

Nigloland, 27 Rue de la Vallee de Landion, 10200 Dolancourt, Frankrijk, tel. 00 33 (0)3 25 27 94 52 • Op snelweg A5 afslag 22 (Magnant) of 23 (Ville sous la Ferté) nemen. Vanaf daar staat Nigloland op de borden • Kaart

Achtbaan Schlitt' Express in Nigloland

Wanneer?

Nigloland is geopend van 30 maart tot en met 11 november 2024. Van 26 juni tot en met 1 september dagelijks open • Ook elke dag open in het voorjaar van 6 april tot en met 5 mei en in de herfstvakantie van 19 oktober tot en met 3 november 2024. Daarvoor en daarna in de weekenden en regelmatig op woensdag open; check de parksite.

Kosten

Entreeprijs: € 45,00 per persoon. 60-plussers en kinderen tot en met 11 jaar: € 42,00. Korting op online tickets. Kinderen kleiner dan één meter: gratis • Parkeren: gratis.

Spatiale Experience in Nigloland

Verder lezen

Nigloland is een familiebedrijf. De kermisexploitanten Patrice en Philippe Gélis wilden niet meer rondtrekken, maar zetten hun attracties op een vaste plek in het Franse departement Aube.

– Alle pretparken in Frankrijk
Parksite

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Nigloland

Meest bezochte parkprofielen