Walt Disney World Gay Days

Ook homoparen welkom voor sprookjeshuwelijk in Disney World

Walt Disney World Gay Days

Ook homoparen en lesbische stellen mogen voortaan trouwen in Walt Disney World. Tot voor kort was een sprookjesachtige huwelijksceremonie in aanwezigheid van Mickey en Minnie uitsluitend voorbehouden aan heterostellen, maar het park heeft haar regels aangepast. 

Walt Disney World kent, net als Disneyland in Anaheim, speciale programma’s voor huwelijken, die vooral bij Amerikanen erg populair zijn. Geliefden kunnen er trouwen in een speciale huwelijkskapel, maar ook voor het kasteel in het Magic Kingdom of onder de sterren van een vuurwerk kan het ja-woord worden gegeven.

{googleads right}Nieuwe richtlijn

Tot voor kort bestond deze mogelijkheid alleen voor heterostellen, maar na kritiek van de Amerikaanse homobeweging werd een nieuwe richtlijn ingevoerd die bepaalt dat ook mannen- of vrouwenstellen mogen trouwen. De actieve Amerikaanse homobeweging wees er al enkele maanden geleden op dat Disney wel profiteerde van extra inkomsten van de zogenaamde Gay Days (jaarlijks begin juni), maar dat men aanstaande homoparen niet toeliet tot de speciale huwelijksvieringen op het resort.

Welkom

Vorig jaar namen tijdens de Gay Days al veel paren deel aan een onofficieel huwelijksfeest in Disney World bij Orlando. “We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij Disney, zeker als mensen iets bijzonders te vieren hebben”, zo laat Disney-voorlichter Donn Walker weten. Walker vertelde ook dat de eerste homoparen zich al hebben gemeld voor een ceremonie in het park. “Wij denken dat onze gasten wel zullen begrijpen dat we geen oordeel uitspreken over de leefwijze van mensen. Disney is juist blij met de verscheidenheid aan bezoekers.”

 

2007 (c) Apalapala

 

Meest bezochte parkprofielen