Phantasialand Mascottes en gays

Phantasialand succesvol op gay-markt

Phantasialand Mascottes en gays

Phantasialand in het Duitse Brühl is een van de weinig overgebleven Europese attractieparken die zich succesvol begeven op de gay-markt.

De jaarlijkse Fantasypride heeft zelfs een winters broertje gekregen: Snowpride, op zaterdag 19 januari. Alleen het Noord-Duitse Heide-Park organiseert ook een jaarlijkse roze dag, in september.

{googleads right}Tienduizenden bezoekers

Amerikaanse parken als Disneyland en Disney World krijgen vele tienduizenden gay-bezoekers binnen hun poorten tijdens speciale Gay Days. Deze dagen worden niet door de Disney-parken zelf georganiseerd, maar ze plukken er wel de financiële vruchten van. In Europa is regelmatig getracht een vergelijkbaar evenement te importeren, maar zonder blijvend resultaat. De door externe partijen georganiseerde Gay Days in Efteling en Disneyland Parijs bestaan niet meer. De succesvolle jaarlijkse Gay Day in Movie Park Germany is met de koerswijziging van het park – naar een meer familiegericht concept – van het programma geschrapt. 

Snowpride

Alleen in Phantasialand lijkt de Gay Day (daar Fantasypride genoemd) een blijvertje. Fantasypride is in juni steeds de aftrap voor het veelbezochte Cologne Pride. Sinds vorig jaar is er zelfs een winterse editie van Fantasypride; op zaterdag 19 januari a.s. Overdag is het park in de winterse versie open en zijn er extra activiteiten als Homo’s dansen op het ijs en een sneeuwballengevecht voor het goede doel. Als om acht uur ’s avonds de poorten van Phantasialand dicht gaan, start in Wuze Town een groot spektakel met diverse feesten. Bij NightWash meets Snowpride geven diverse stand up comedians een speciale show. In twee andere gedeeltes van Wuze Town is de Gay College Club neergestreken, een zeer succesvol partyconcept uit Keulen dat voor deze gelegenheid afzakt naar Brühl. Vanuit Keulen rijden tot diep in de nacht speciale shuttlebussen naar Phantasialand.


(c) 2007 – Foto: Danny Frede 

Meest bezochte parkprofielen