PORT AVENTURA

In Port Aventura, een uurtje van Barcelona, staan de hoogste achtbanen van Europa. Shambhala steekt 76 meter de Catalaanse lucht in. Red Force - in het naastgelegen Ferrari Land - is liefst 112 meter hoog. 

Op de plek die tot het laatst in de race was voor de vestiging van het Europese filiaal van Disneyland zijn nu een ander attractiepark, een themapark, een waterpark, een beach club en vijf hotels gevestigd. Port Aventura is het Spaanse antwoord op de muis: een fantasierijk, spectaculair en groen attractiepark met belevenissen voor het hele gezin.

Port Aventura

Port Aventura is ingedeeld in zes zones: China, Far West, Polynesia, Mexico, Mediterrània en Sésamo Aventura. Elk detailrijk gethematiseerd gebied heeft zijn eigen passende attracties. In China kunnen bezoekers niet alleen Europa’s grootste loopingachtbaan Dragon Khan proberen te temmen, ze kunnen ook in de hoogste achtbaan van Europa stappen: Shambhala is 76 meter hoog en de treintjes bereiken in de eerste afdaling een topsnelheid van 134 kilometer.

In Far West nemen de twee houten achtbanen van Stampida het in een duel tegen elkaar op. Volgens de legende racen de treinen tegen elkaar om als eerste bij het land met het meeste goud te zijn. De duellerende rode en blauwe trein bereiken ieder snelheden van zeventig kilometer per uur.

Furius Baco in Port Aventura

Mediterrània is het ingangsgebied van het park, aangelegd als een schilderachtig Spaans dorp. Het heeft gezellige winkeltjes en de Furius Baco, een achtbaan waarbij de berijders aan wijnvaten náást de rails hangen. Furius Baco haalt in drie seconden een topsnelheid van 135 kilometer en is daarmee nipt de allersnelste roller coaster van Europa.

Polynesia is een tropisch paradijs met palmen, bamboehutten en exotische vogels. In Tutuki Splash maken gasten een dubbele afdaling in het water en op een wit zandstrandje worden bij de voorstelling Aloha Tahití traditionele en rituele Polynesische dansen uitgevoerd. Mexico heeft de Hurakan Cóndor, een vrijevaltoren van bijna honderd meter hoog en met een valsnelheid van 115 kilometer per uur, en de razendsnelle drakenslang Yucatán. Templo del Fuego is een show met spectaculaire vuureffecten in een oude tempel.

Angkor in Port Aventura

In Angkor, Adventure in the Lost Kingdom maken bezoekers een vaartocht door een gedetailleerd Aziatisch landschap. De veertien boten zijn uitgerust met waterpistolen. Onderweg worden de reizigers verrast door mysterieuze dorpjes, kronkelende slangen, tijgers en apen, ruïnes van Boeddhistische tempels en immense olifantenbeelden.

Sesamo Aventura in Port Aventura

Kinderen kunnen lekker spelen in hun eigen mini-pretpark Sésamo Aventura, dat helemaal in het teken staat van Sesamstraat. Rond El Árbol Mágico – de Magische Boom – ontvangen Ernie en Bert alle jonge gasten voor oneindig speelplezier in de bonte vliegtuigjes, de springende vlinders, de mini-vrijevaltorens en de betoverde tuin. Een andere attractie met een Sesamstraat-thema is Street Mission, een interactieve darkride waarin bezoekers kunnen schieten op tweeduizend doelen. Halfronde projectieschermen zorgen ervoor dat gasten het gevoel hebben door het kasteel van Graaf Tel te vliegen en in de vuilnisbak van moppermonster Oscar te duiken.

Een authentieke stoomtrein rijdt bezoekers het hele pretpark door. Opstappen kan op drie stations: Estació del Nord in Mediterrània, Penitence Station in Far West en in Sésamo Aventura. Nog meer openbaar parkvervoer: bootjes varen van het entreegebied Mediterrània naar de Waitan Port in China, en terug.

Stampida in Port Aventura

Attracties

Snelle attracties: Shambhala (na Red Force in Ferrari Land de hoogste achtbaan van Europa) – Stampida (dubbele houten achtbaan) – Hurakan Condor (vrijevaltoren) – Dragon Khan (loopingachtbaan: acht keer over de kop) – Furius Baco (snelste achtbaan van Europa) – Kon-Tiki Wave (catamaran)

Familieattracties: Silver River Flume, Tutuki Splash en Grand Canyon Rapids (wildwaterbanen) – El Diablo (snelle mijntrein) – Angkor (splash battle) – Street Mission (darkride door de wereld van Sesamstraat) – Dino Escape 4D (simulatorrit) – Yucatán (snelle draaimolen) – Sésamo Aventura (kinderspeelland)

Shows: Templo del Fuego (show met vuureffecten) – China Town (dans en acrobatiek) – Aves del Paraíso (papegaaienshow) – Aloha Tahití (traditionele dansshow) – Xu Xop Xou (Chinese marionetten) – Fiestaventura (multimediale show aan het water)

China in Port Aventura

Restaurants

Racó del Mar (mediterrane visspecialiteiten) – The Iron Horse Hotel, Emma’s House (Amerikaanse grillgerechten) – La Hacienda (Mexicaans) – Sichuan (Chinees) – Marco Polo (buffet)

Druk?

Aantal bezoekers: circa 3,7 miljoen per jaar.

Shambhala Furius in Port Aventura

Waar?

Port Aventura, Avinguda d’Alcalde Pere Molas, 43480 Salou – Villa-Seca, Spanje, tel. 00 34 (0) 977 77 90 90 • Port Aventura ligt aan snelweg AP-7 (Autopista del Mediterráneo / E15), afrit 35, richting Vila-Seca/Salou/Port Aventura. De lokale wegen N-240 Tarragona-Lleida, T-11 Tarragona-Teruel en N-340 Barcelona-Valencia komen ook langs Port Aventura • Openbaar vervoer: Met de Renfe-trein vanuit Barcelona naar het eigen station van Port Aventura, Salou • Kaart

Costa Caribe bij Port Aventura

Overnachten

Port Aventura heeft vijf eigen viersterrenhotels: het tropische hotel Caribe, het Mexicaanse El Paso, het Amerikaanse getinte Colorado Creek, het vlaggenschip Hotel PortAventura en hotel Gold River, geheel in westernsfeer. Het themapark beschikt ook over een vijfsterrenhotel, het in Victoriaanse stijl gebouwde Mansión de Lucy met 31 kamers. Hotel Gold River heeft de dependance The Callaghan’s met 78 luxere kamers.

Waterpark

Port Aventura heeft een gedeeltelijk overdekt waterpark: Costa Caribe Aquatic Park, met waterglijbanen en een strand. Het waterpark is open van eind mei tot half september en heeft een aparte toegangsprijs.

Ferrari Land

Naast Port Aventura ligt Ferrari Land, een compact themapark dat helemaal gewijd is aan het legendarische raceautomerk. Diverse attracties in Ferrari Land laten bezoekers ervaren hoe het is om een racewagen te besturen. Zo zijn er Formule 1-simulatoren en een race track. Meest heftige belevenis is Red Force, met 112 meter de hoogste achtbaan van Europa die durfals in vijf seconden van 0 naar 180 kilometer accelereert. Voor het zeven hectare grote autopark zijn combitickets met Port Aventura te koop.

Verkeersschool in Port Aventura

Wanneer?

Port Aventura is dagelijks open van 22 maart 2024 tot en met 6 januari 2025, vanaf 10.00 uur • Ferrari Land is dagelijks open van 22 maart tot en met 10 november 2024. Ook open in de weekenden van november en december, en dagelijks van 21 tot en met 31 december 2024 • Caribe Aquatic Park is open van 25 mei tot en met 8 september 2024, vanaf 10.30 uur.

Huracan Condor in Port Aventura

Kosten

Entreeprijs Port Aventura: € 68,00 per persoon. Kinderen van 4 tot en met 10 jaar en 60-plussers: € 60,00. Tickets vooraf reserveren voor een vastgestelde datum: respectievelijk vanaf € 40,00 en vanaf € 35,00. Prijs is afhankelijk van de gekozen bezoekdag • Ferrari Land: € 32,00 per persoon. Kinderen van 4 tot en met 10 jaar en 60-plussers: € 27,00. Tickets vooraf reserveren voor een vastgestelde datum: respectievelijk vanaf € 18,00 en € 16,00 • Combinatieprijs Port Aventura plus Ferrari Land: € 81,00 per persoon. Kinderen van 4 tot en met 10 jaar en 60-plussers: € 70,00. Combitickets vooraf reserveren voor een vastgestelde datum: respectievelijk vanaf € 56,00 en € 49,00 • Aquatic Park: € 42,00 per persoon. Kinderen van 4 tot en met 10 jaar en 60-plussers: € 37,00. Tickets vooraf reserveren voor een vastgestelde datum: respectievelijk vanaf € 33,00 en € 29,00 • Parkeren: € 15,00.

Sesame Street Mission in Port Aventura

Verder lezen

Port Aventura had de Europese primeur van een darkride rond Sesamstraat.

Piero Ferrari: “Mijn vader Enzo Ferrari zou heel trots en gelukkig zijn geweest met Ferrari Land”.

Luxer logeren in Port Aventura
Artikelarchief van Port Aventura
Parksite


© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Port Aventura, Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen