Station Den Bosch

Reizigers Winter Efteling stranden op station

Station Den Bosch

Reizigersvereniging Rover vindt dat de provincie Noord-Brabant bezoekers aan de Winter Efteling voor het tweede jaar in de kou laat staan.

Het provinciebestuur besloot wel extra bussen uit Tilburg (lijn 169) naar de winterse versie van de Efteling te laten rijden, maar niet vanuit Den Bosch. In de zomermaanden rijden er wel bussen uit Den Bosch en Tilburg rechtstreeks naar het park. De provincie was van mening dat alle reizigers via Tilburg moesten reizen. Het gevolg hiervan is volgens Rover dat de reiziger 4,50 euro, een overstap en 25 minuten reistijd extra voor lief moet nemen.

{googleads right}Verkeerde informatie

De Rover-afdeling Brabant peilde op zondag 23 december de situatie op NS-station Den Bosch en constateerde dat veel reizigers die naar de WinterEfteling wilden reizen strandden. Rover wijt dit mede aan de verkeerde informatie op reisplanner 9292ov.nl. Omdat lijn 168 niet rijdt waren de reizigers gedwongen met de reguliere lijnen 136 of 137 te reizen. De reistijd is met deze lijnen 30 à 45 minuten langer. Diverse reizigers waren door de extra reistijd gedwongen om een taxi (à zestig euro) te nemen, zegt Rover. De reden hiervan was dat men gereserveerd had voor de musical Assepoester in het Efteling Theater.

Slechte dienst

De problemen rond de bereikbaarheid van de WinterEfteling uit Den Bosch doen zich nu voor het tweede jaar voor. Vorig jaar reden er op drie weekenden na geen Efteling-bussen uit Den Bosch en Tilburg naar de WinterEfteling. Dit leidde toen al tot chaotische toestanden. Door het niet rijden van de extra Efteling-bussen uit Den Bosch worden de openbaar vervoer-reizigers een slechte dienst bewezen, stelt Rover, die vindt dat de foutieve informatie over de reismogelijkheden op korte termijn hersteld moet worden. De reizigersvereniging pleit er voor om de Efteling-bussen ook weer uit Den Bosch te laten rijden.

2007 (c)

Meest bezochte parkprofielen