TERRA MÍTICA

In Terra Mítica in Benidorm maken bezoekers een reis langs de oude beschavingen rond de Middellandse Zee.

Waar de meeste grote attractieparken thema’s presenteren die weinig samenhang vertonen, biedt Terra Mítica al zijn attracties aan rond één thema: de culturen rond de Middellandse Zee die hun stempel op Spanje hebben gedrukt. Bij de bouw is men heel trouw gebleven aan dit onderwerp en alle vijf zones in het park zijn tot in detail gewijd aan deze culturen.

Achtbaan Titanide in Terra Mítica

Het oude Romeinse Rijk staat centraal in Rome, mythologie drukt zijn stempel op Griekenland en in Iberia worden bezoekers ondergedompeld in de rijke cultuur van het Iberische schiereiland. Las Islas (De Eilanden) is een eerbetoon aan de reizen van koning Odysseus op de Griekse eilanden.

In Egypte bepalen piramides en sfinxen het beeld. Allesoverheersend in het Egyptische themagebied – dat zich direct achter de ingang bevindt – is uitzichttoren Infinnito. De honderd meter hoge, draaiende toren biedt een adembenemend uitzicht over het park, over vakantiestad Benidorm en de Middellandse Zee. Vanuit de haven van Egypte varen bootjes naar Iberia en krijgen gasten een goede eerste indruk van het attractiepark.

Zweefmolen Tornado in Terra Mítica

Bij de opening van Terra Mítica in 2000 had men grote ambities. De prachtig nagebouwde tempels, monumenten en theaters zijn daar een uitvloeisel van. Ook bij de attracties uit de begintijd van het park lag de lat hoog. De interactieve darkride El Laberinto del Minotauro behoort tot de mooiste van Europa. De 36 meter hoge houten achtbaan Magnus Colossus is indrukwekkend tegen een bergwand aangebouwd (maar helaas al een tijd niet operationeel) en op het Romeinse Colosseum-theater is niet bezuinigd.

Helaas haalde Terra Mítica in de beginperiode niet het aantal bezoekers dat begroot was en het park wisselde om die reden enkele keren van eigenaar. De nieuwe exploitanten bouwden minder gethematiseerde – maar zeker zo spectaculaire – attracties als de hangende achtbaan Titánide en de gigantische schommel SynKope. Uniek in Europa is de achtbaan Inferno, ook wel ball coaster genoemd omdat bezoekers met zestig kilometer per uur hangend naast de baan als een bal alle kanten op draaien.

Furia de Triton in Terra Mítica

Voor de warme dagen heeft het park liefst drie natte wildwaterbanen. En ook al werd de gedetailleerdheid van de attracties losgelaten, Terra Mítica blijft een van Europa’s betere attractieparken.

Synkope in Terra Mítica

Attracties

Snelle attracties: Inferno (achtbaan met kantelende gondels naast de baan) – Titánide (hangende loopingbaan) – El Vuelo del Fénix (vrijevaltoren) – SynKope (schommel) – Twister (tachtig meter hoge zweefmolen) – Magnus Colossus (houten achtbaan, tijdelijk gesloten)

Familieattracties: Rápidos de Argos, La Furia de Tritón, Cataratas del Nilo (wildwaterbanen) – El Rescate de Ulises (boottocht) – El Laberinto del Minotauro (darkride) – Alucinakis (kinderachtbaan) – Infinnito (uitzichttoren)

Shows: Templo de Kinetos (4D-cinema) – Spartacus (Spartacus komt in opstand tegen Rome, in het Romeins Colosseum)  Caya Bruto (show waarin Caesar op Brutus jaagt) – Mitic Dance (dansshow met de parkkarakters Mitic, Cuca en Baba)

Darkride Laberinto del Minotauro in Terra Mítica

Restaurants

Acrópolis (Grieks) – Vía Apia (Italiaans) – Pica Picae (zelfbedieningsrestaurant met kip, spareribs, pizza en pasta) – Plaka (kip nuggets, hamburgers) – Pans & Company (stokbrood en salades), Pastafiore (pasta’s en pizza) en Coronel Tapiocca liggen allemaal in het gratis toegankelijke gebied Ocionía.

Overnachten

Grand Luxor is het eigen hotel van Terra Mítica, met 216 kamers en een zeer luxueuze presidential suite. De receptie van hotel Grand Luxor kijkt uit over de skyline van Benidorm. Naast het hotel ligt Grand Luxor Villages, een park met ruim honderd gethematiseerde vakantiebungalows, waarvan de helft beschikt over een privézwembad. Hotel en vakantiepark liggen in een weelderige tuin met zwembaden en jacuzzi’s. Het verblijfscomplex is gesitueerd naast het Egyptische themagebied en beschikt over een rechtstreekse ingang naar het pretpark.

Vlucht van Fénix in Terra Mítica

Waar?

Terra Mítica, Ptda. Del Moralet, 03502 Benidorm, Spanje, tel. 00 34 (0) 902 02 02 20 • Terra Mítica ligt aan snelweg A7, afrit 65A leidt direct naar het park. Ook te bereiken via de lokale wegen N-332, N-340 en N-330 • Openbaar vervoer: Met de FGV-trein (lijn Alicante-Dénia) naar het eigen station van Terra Mítica (tussen Finestrad en Benidorm) • Kaart

De show Spartacus in Terra Mítica

Wanneer?

Terra Mítica is open van 17 mei tot en met 3 november 2024, vanaf 10.30 uur. Dagelijks geopend van 12 juni tot en met 8 september. Daarvoor en daarna in de weekenden en op sommige werkdagen open; check de parksite • Van 1 juli tot en met 8 september 2024 zijn de themagebieden Egypte, Griekenland, Rome, Iberia en Las Islas geopend. Buiten deze periode zijn alleen Egypte, Griekenland en Rome open.

Kinderachtbaan Alucinakis in Terra Mítica

Druk?

Aantal bezoekers per jaar: 540.000.

Kosten

Entreeprijzen hoogseizoen (van 1 juli tot en met 8 september): € 49,00 per persoon. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en 65-plussers: € 41,00. De themagebieden Egypte, Griekenland, Rome, Iberia en Las Islas zijn open • Entreeprijzen laagseizoen: € 40,00 per persoon. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en 65-plussers: € 34,00. Alleen de themagebieden Rome, Griekenland en Egypte zijn open • Volwassenen krijgen € 5,00 korting als tickets vooraf online worden gekocht, kinderen en 65-plussers € 3,00 • Parkeren: € 7,00.

Templo de Kinetos in Terra Mítica

Verder lezen

Meer attractieparken in Spanje
Artikelarchief van Terra Mítica
Parksite

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Terra Mítica

Meest bezochte parkprofielen