Duim omhoog

Tevredenheid Efteling wekt verwondering

Duim omhoog

De officieel van Efteling-zijde uitgesproken tevredenheid over het seizoen 2007 heeft tot verwonderde reacties geleid, onder meer bij Omroep Brabant. 

Bij de opening van de Winter Efteling liet het park weten nu al tevreden te zijn over 2007. Toch kijkt het attractiepark terug op een bewogen jaar, waarbij het enkele keren negatief in het nieuws kwam.

{googleads right}Voet klem

Aan het begin van het zomerseizoen kwam Tika – hoofdrolspeelster in de parkshow TiTaTovenaar – met haar voet klem te zitten tussen een bewegend decorstuk. De twee openluchtshows die André Rieu met zijn orkest in de Efteling gaf werden geteisterd door zware regenbuien, met klachten van concertgangers tot gevolg.

Ernstig incident

De Python werd op het nippertje behoed voor een ernstig incident, maar een filmpje daarvan haalde alle televisiezenders. En de langverwachte attractie De Vliegende Hollander kampte met ontelbare storingen en moest lopende het seizoen buiten bedrijf worden gesteld. Al met al is het tevreden gevoel van de Efteling ‘opmerkelijk’, stelt Omroep Brabant. Op deze zender reageerde directievoorzitter Ronald van der Zijl nogal laconiek. “Er waren in 2007 meer plussen dan minnen. Volgend seizoen draait De Vliegende Hollander weer perfect. En het Python-filmpje, dat was een incident, dat kan gebeuren.”


2007 (c)

Meest bezochte parkprofielen