Vuurwerk

Vuurwerk SeaWorld vereist wateronderzoek

Vuurwerk

SeaWorld in San Diego is het eerste Amerikaanse bedrijf dat wateronderzoek moet laten uitvoeren om de vuurwerkshows van het park te mogen laten doorgaan.

SeaWorld steekt het vuurwerk af boven de naastgelegen Mission Bay. Om toestemming te krijgen voor de shows moet het zeedierenpark driemaal per jaar het water laten controleren op de mogelijke aanwezigheid van veertig schadelijke stoffen, waaronder koper, zink, sulfaat en nitraat.

{googleads right}Overmatige regulering

Volgens de verantwoordelijke overheidsdiensten zijn de onderzoeken nodig omdat SeaWorld jaarlijks meer dan honderd vuurwerkshows geeft boven het ondiepe water van Mission Bay. Het park ging morrend akkoord met de tests, die zij zien als een voorbeeld van overmatige regulering. Onderzoeken in de afgelopen vijf jaar hebben geen sporen van schadelijke stoffen in het water of op de bodem van de baai opgeleverd, zegt SeaWorld.

2007 (c)

 

 

Meest bezochte parkprofielen