Achtbaan Boomerang in Walygator Sud Ouest

WALYGATOR SUD-OUEST

Walygator heeft twee parken: één in het noordoosten van Frankrijk en één in het zuidwesten: Walygator Sud-Ouest ligt in de buurt van Agen, halverwege Bordeaux en Toulouse. Het pretpark heeft twee fraaie buren: het achttiende-eeuwse Château de Caudouin en waterpark Aqualand Agen.

De twee Walygator-parken horen tot de Spaanse pretparkengroep Aspro. In noordoost-Frankrijk, vlakbij Metz, ligt Walygator Grand Est, en in het zuidwesten Walygator Sud-Ouest. Aspro Parks kocht het park in 2016 van collega Compagnie des Alpes. Het park heette toen Walibi Sud-Ouest; de parken van Walibi behoren tot Compagnie des Alpes. De Spanjaarden mochten nog vier jaar de naam Walibi blijven gebruiken. Toen dat recht eind 2020 afliep, werd de naam gewijzigd in Walygator Sud-Ouest.

Walygator Sud-Ouest is schitterend gelegen: naast het achttiende-eeuwse kasteel Caudouin. Als onderdeel van de oprichting van het attractiepark werd het historische kasteel begin jaren negentig voor ruim zeshonderdduizend euro volledig gerestaureerd. Het pretpark tussen Bordeaux en Toulouse, op slechts enkele kilometers van de stad Agen, heeft voor snelheidsliefhebbers drie spannende attracties: heen-en-terug loopingbaan Boomerang, schommelschip Bateau Pirate en de vijftig meter hoge katapulttoren Dark Tower. Voor de hele familie zijn er de bochtige achtbaan Scratch en kinderachtbaan Coccinelle.

Achtbaan Boomerang in Walygator Sud-Ouest

Kinderen kunnen zich ook vermaken zich op oldtimerbaan Melody Road, met het treintje en in de draaiende Crazy Bus. Voor waterpret zorgen botenglijbaan Aquachutes, de natte Splash Battle, de ronde boten in wildwaterbaan Radja River en de veertien meter hoge wildwaterbaan Drakkar. Waterratten zijn sowieso op de juiste plek in Roquefort, want naast Walygator ligt waterpark Aqualand Agen. Naast een golfslagbad liggen op het vijf hectare grote terrein dertien spannende waterglijbanen , waarvan er twee uniek zijn in Frankrijk.

Zweefmolen in Walygator Sud-Ouest - Foto: Tourisme en Aquitaine (Flickr)

Attracties

Snelle attracties: Boomerang (loopingbaan) – Scratch (wilde muis achtbaan) – Bateau Pirate (schommelschip) – Kosmic (supersnelle zweefmolen) – Dark Tower (50 meter hoge katapulttoren)

Familieattracties: Radja River (raftingbaan) – Coccinelle (kinderachtbaan) – Aquachutes (waterglijbaan) – Carrousels – Magic Express Tour (treintje) – Tam Tam tour (boottocht) – Vieux Tacots (oldtimers) – Drakkar (wildwaterbaan) – Splash Battle (natte boottocht) – Chaises Volantes (zweefmolen)

Show: Zeeleeuwenshow

Restaurants

Le Restaurant du Château (eten in het historische kasteel) – Le Tchou Tchou Bar en La Table d’Odin (Sandwiches en friet) – La Crêperie (pannenkoeken en pizza’s) – Le Boom Burger (snacks)

Splash Battle in Walygator Sud-OuestWaar?

Walygator Sud-Ouest, Château de Caudouin, 47, Route Agen, 47310 Roquefort, Frankrijk, tel. 00 33 (0) 553 96 58 32 • Op de snelweg A62 (Bordeaux – Toulouse) afrit 7 Agen nemen en vervolgens borden naar Walygator volgen • Het SNCF-treinstation van Agen ligt op vijf kilometer afstand van Walygator Sud-Ouest. In juli en augustus rijdt er een shuttlebus tussen het station en het park • Kaart

Wanneer?

Walygator Sud-Ouest is geopend van 20 april tot en met 3 november 2024, vanaf 10.30 uur • Dagelijks open van 3 juli tot en met 1 september. Daarvoor en daarna in de weekenden en schoolvakanties open, maar op de meeste werkdagen gesloten; check de parksite.

Kosten

Entreeprijs: € 30,00 per persoon. Kinderen van 3 tot en met 9 jaar: € 25,00 • Parkeren € 5,00.

Verder lezen

Pretparken in Frankrijk
Walygator Grand Est
Parksite

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Walygator Sud-Ouest

Meest bezochte parkprofielen