Europa Park Marc Chagall

Werk Marc Chagall in Europa-Park

Europa Park Marc Chagall

Tijdens de winteropenstelling van Europa-Park in Rust kunnen bezoekers zestig werken bewonderen van de wereldberoemde kunstschilder Marc Chagall.

Bij de tentoonstelling De magie van het circus worden zestig kunstwerken van de in 1985 overleden schilder tentoongesteld. De werken zijn afkomstig van de familie Chagall.

{googleads right}Kunstenaar

De expositie is samengesteld door de nicht van Marc Chagall, Meret Meyer. De werkstukken zijn te bewonderen in de volledig voor de gelegenheid omgebouwde Mercedes-Benz-hal, waar naast schilderijen ook lithografieën, tapijten en een handgeschreven tekst van de kunstenaar te zien zijn.

Circus

De in Rusland geboren Marc Chagall groeide op met het circus, dat in zijn geboorteland destijds de enige plek was waar politiekgerichte onderwerpen door middel van satire en spel aan het publiek gepresenteerd konden worden. Bovendien was het circus een van de weinige manieren van entertainment die beschikbaar waren voor het gewone volk. De eerste werken van Chagall die gewijd waren aan het circus ontstonden in de jaren twintig, nadat de kunstschilder zich in Parijs had gevestigd. In de jaren zestig verscheen de lithografiecyclus Het Circus, waarvan nu werken tentoongesteld zijn in Europa-Park.

(c) 2007

Meest bezochte parkprofielen