Koen Crucke

Assepoester naar Antwerpen

Koen Crucke

Vanaf 19 april 2008 zal de Efteling-musical Assepoester te zien zijn in de Stadsschouwburg van Antwerpen.

De coproductie van Efteling Theaterproducties en V&V Entertainment van Albert Verlinde en Roel Vente staat nog tot en met 24 maart in het parktheater in Kaatsheuvel.

{googleads right}Hoofdrollen

De hoofdrollen in Assepoester – gespeeld door zangeres Do en Amsterdammer Jaap Strijker als prins – zullen in Antwerpen door bekende Belgische acteurs worden ingevuld. Ook in de Nederlandse versie spelen al enkele Vlamingen mee: Yannick Baetens neemt de rol van hofnar op zich en veteraan Koen Crucke (foto) is koning Maximiliaan. Crucke zal die rol ook vertolken in de Scheldestad. Bekend is ook dat de rol van goede fee ook vanaf 19 april gespeeld zal worden door V&V-vertrouwelinge Loeki Knol.

Coproducties

Assepoester is een musical van het beroemde Amerikaanse componistenduo Richard Rodgers en Oscar Hammerstein. In 2008 zal de vierde coproductie met V&V op de planken van het Efteling Theater staan: The Sound of Music. In voorgaande jaren kon het publiek genieten van Annie en TiTa Tovenaar. De Efteling en de theaterproducent trekken dit jaar ook met kindervoorstelling De Sprookjesboom, afgeleid van de succesvolle animatieserie, het land in.

2008 © TEKST EN FOTO: PARKPLANET 

Meest bezochte parkprofielen