Main Street

Bevolking tegen overheidssteun Hong Kong Disneyland

Main Street

De bevolking van Hong Kong is in meerderheid tegen extra overheidssteun voor het kwakkelende Hong Kong Disneyland.

Hoewel meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat Disneyland snel meer attracties moet bouwen, is 63 procent tegen financiële hulp van de lokale overheid daarbij. De overheid is mede-eigenaar van Disneyland.
71 Procent vindt het Disney-park in Hong Kong nog steeds een goed idee. Dat is het laagste percentage sinds de Hotelschool, onderdeel van de Universiteit van Hong Kong, zeven jaar geleden met het onderzoek begon. In 2006 stond nog 86 procent van de ondervraagden achter Disneyland. Slechts veertien procent van de locale bevolking vindt dat Disney waar voor zijn geld biedt.

{googleads right}Concurrentie

In 2006 dacht nog 54 procent dat de meeste gasten een bezoek aan Disneyland zouden verkiezen boven de concurrent Ocean Park. In het onderzoek van december 2007 was dat percentage gedaald tot een magere twaalf procent. De bezoekersaantallen van Hong Kong Disneyland zijn sinds de opening in 2005 gedaald van 5,2 miljoen naar iets meer dan vier miljoen afgelopen jaar. De bezoekersstroom naar Ocean Park nam toe, tot 4,9 miljoen in 2007.

2008 © PARKPLANET • FOTO: JEROACT

 

 

Meest bezochte parkprofielen