Parade

Geen gewonden bij paradeongeluk

Parade

Tokyo Disneyland heeft gisteren – voor het eerst sinds de opening van het park in 1983 – de dagelijkse parade afgelast.

Reden was het afbreken van een driehonderd kilo zware pilaar van een van de optochtwagens.

{googleads right}Planeten

De gebogen paal op de wagen van Buzz Lightyear, die een aantal op planeten lijkende ballen droeg, brak langzaam af en kwam vlak voor enkele bezoekers op de grond terecht. Alle toeschouwers kwamen met de schrik vrij. Het management van Tokyo Disneyland onderzoekt de toedracht van het ongeluk. Hoewel de oorzaak nog niet bekend is, heeft de directie de populaire Disney Dreams-parade toch weer vrijgegeven. Gasten kunnen de optocht weer dagelijks bewonderen, alleen de beschadigde Buzz Lightyear-wagen blijft in de garage. 

2008 © PARKPLANET • FOTO XARES

 

 

Meest bezochte parkprofielen