Hotel Cheyenne in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Hotel Cheyenne

In hotel Cheyenne komt het wilde westen tot leven. Het stadje geeft je het gevoel de hoofdrol te spelen in een spannende westernfilm.

Architect Robert A.M. Stern tekende niet alleen Newport Bay Club, maar ook het pioniersstadje waarin hotel Cheyenne is ondergebracht. In het hotel word je wakker in het wilde westen. Het cowboystadje heeft straten met houten ‘boardwalks’. De gebouwen zijn allemaal twee verdiepingen hoog en vernoemd naar beroemde westernlegendes als Calamity Jane, Wild Bill Hickok, Billy The Kid en Sitting Bull. In het avontuurlijke filmstadje zijn ook een hoefsmederij, een internaat en een wasserij gevestigd.

Hotel Cheyenne ligt aan de oever van de rivier Rio Grande en is gebouwd als een driedimensionaal filmdecor. Deze westernstad bestaat naast het hoofdpaviljoen uit veertien identieke gebouwen. Elk pand krijgt echter een eigen gezicht doordat er steeds een andere, kleurrijke gevel voor is geplaatst. Attributen als huifkarren, wigwams, gaslampen, beelden en zelfs een kinderspeelfort zorgen ervoor dat de gasten zich wanen op een filmset in Hollywood. Het restaurant heeft een naam met een knipoog: Red Garter Saloon (Rode Kousenband Saloon).

Hotel Cheyenne in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Hotel Cheyenne heeft duizend kamers. Het is het populairste hotel van Disneyland Paris; vooral families met kinderen logeren er graag vanwege de sfeer en omdat veel kamers een tweepersoonsbed en een stapelbed hebben.

Hotel Cheyenne in Disneyland Paris - Foto: © Disney

De voorzieningen van het hotel zijn helemaal in cowboythema: er is een speelruimte voor kinderen, een fort, een indianendorp en je kunt er op gezette tijden pony rijden. In de Red Garter Saloon kun je genieten van een drankje en regelmatig van live country- en westernmuziek. Restaurant Chuck Wagon Café serveert ‘de beste barbecue aan deze kant van de Rio Grande’. In de lobby en de bar van het hotel is gratis wifi.

Hotel Cheyenne nu boeken
Hotels in Disneyland Paris

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen