Hotel New York - Foto: © Disney

Hotel New York

Hotel New York weerspiegelt de glorietijd van Manhattan. De stilistische wolkenkrabbers en de stadse ambiance geven je het gevoel dat je midden in het bruisend hart van The Big Apple verblijft en een kunstgalerie van Marvel bezoekt.

Hotel New York – The Art of Marvel is het eerste Disney-hotel dat de wereld van de Avengers toont. Gasten ontdekkeen in het hotel het Marvel-universum door middel van stripverhalen, kunst, films en kostuums. Het hotel is geïnspireerd op een kunstgalerie in New York, als eerbetoon aan de stad waar veel iconische Marvel Superhelden en de kunstenaars die ze hebben gemaakt, zijn gevestigd.

Hotel New York werd ontworpen door de gerenommeerde architect Michael Graves. Hij kreeg de opdracht de stad New York te verbeelden en stuitte daarbij meteen op een probleem: de Big Apple staat bekend om de wolkenkrabbers, maar het hotel in het Disneyland Resort mocht niet al te hoog worden. Om die reden realiseerde hij een zeer gestileerd hotel dat verdeeld is in diverse vleugels die ieder een ander gedeelte van de stad representeren. Zo zijn in het stijlvolle gebouw de wijken Gramercy Park, Midtown en Brownstone terug te vinden.

Hotel New York in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Voor hotel New York liet Michael Graves zich inspireren door de skyline van Manhattan en de exclusieve huizen en appartementen van de modieuze East Side. In het interieur komt overal de art deco-stijl van de jaren dertig terug, gekoppeld aan de popart-cultuur uit de jaren zeventig. Vloeren, wanden en meubilair bevatten verwijzingen naar honkbal en naar de bijnaam van New York: The Big Apple.

Michael Graves is in Nederland verantwoordelijk voor Castalia in het centrum van Den Haag, de hoogbouw met de twee opvallende donkerblauwe puntdaken waarin het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is gevestigd. In België ontwierp Graves het Radisson Blu Astrid Hotel tegenover het Centraal Station in Antwerpen.

In het gebouw hangen 350 kunstwerken die allemaal de Marvel-helden als thema hebben. Ze zijn gemaakt door 110 kunstenaars, afkomstig uit onder meer Frankrijk, Italië, Spanje, Japan, Canada en de Verenigde Staten. De rechthoekige vijver aan de kant van Lake Disney wordt in de winter omgetoverd tot een ijsbaan, die herinneringen oproept aan Rockefeller Center.

Hotel New York in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Hotel New York in Disneyland Paris telt 471 kamers. Daarnaast heeft het hotel 65 Empire State Club-kamers en 25 suites gethematiseerd rond Spider-Man, The Avengers en andere Marvel-helden. Veel van deze kamers op de zesde, zevende en achtste verdieping kijken uit over Lake Disney.

In de Marvel Design Studio van het hotel leren kinderen op speciale tablets hoe ze hun Marvel-helden kunnen tekenen. Bij het Super Hero Station ontmoeten gasten Spider-Man en kunnen ze op de foto in decors van Marvel-films als Guardians of the Galaxy, Captain Marvel, Iron Man, Ant-Man, The Avengers, Thor en Spider-Man.

Hotel New York in Disneyland Paris - Foto: © Disney

In de Hero Training Zone ligt zwembad Metro Pool. Bij mooi weer kun je ook naar buiten zwemmen. Er zijn verlichte buitentennisbanen, een fitnesscentrum, stoombad en sauna, whirlpool, kapsalon, videogames, babysitservice en gratis wifi. Der roomservice staat 24 uur per dag tot je beschikking.

Hotel New York heeft twee bars – Skyline en Lounge Bar – en twee restaurants: Downtown en Manhattan Restaurant. Het eerste restaurant biedt Amerikaanse gerechten met Chinese en Italiaanse invloeden. In à la carte-restaurant Manhattan dineer je in een ronde eetkamer met een  kroonluchter geïnspireerd op Thor’s paleis in Asgard. Het pronkstuk, dat ook de skyline van Manhattan symboliseert, bestaat uit 255 elementen gemaakt van Boheems kristal, handgeblazen in Praag. 

Hotel New York nu boeken
Hotels in Disneyland Paris

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen